Arbeiderne avslører sine hjemmekontor-mareritt og hemmeligheter

51 prosent av folk på hjemmekontor føler at arbeidsplassen deres ikke fullt ut oppfyller kravene, der mange krever bedre teknologi på hjemmekontoret

Arbeiderne avslører sine hjemmekontor-mareritt og hemmeligheter

Arbeiderne avslører sine hjemmekontor-mareritt og hemmeligheter

51 prosent av hjemmearbeiderne føler at arbeidsplassen deres ikke helt oppfyller kravene de har

Mange krever bedre teknologi på hjemmekontoret

 

Nye undersøkelser utført av Epson* viser at mens hjemmekontoret har utviklet seg siden mars 2020, føler mer enn halvparten (51 prosent) av dem som jobber hjemmefra at arbeidsplassen deres ikke fullt ut oppfyller behovene deres.

 

Ettersom månedene siden de første nedstengningene har gått, sier over halvparten (55 prosent) av folk at de har jobbet fra alle slags steder rundt om i hjemmet, inkludert soverom, korridorer, bad og toaletter, loft og hager. En merkbar minoritet har til og med jobbet i bilene sine (6 prosent).

 

Men det er ikke bare det å finne et sted å jobbe som har vært utfordrende. Over halvparten (52 prosent) av folk har endt opp med å arbeide på andre overflater enn skrivebord. Dette inkluderer gulv, bokser eller kasser, strykebrett, sofaer og senger.

 

Folk med hjemmekontor har også opplevd mange forstyrrelser. Leveranser ser ut til å være det største problemet, der 64 prosent av dem har blitt avbrutt av ringeklokken under viktige samtaler eller oppgaver. I mellomtiden distraheres 30 prosent av en konstant kamp med temperaturen. Det er enten for varmt eller for kaldt.

 

Folk tyr også til uvanlig atferd, siden kolleger ikke er i nærheten og kan se dem. Over en tredjedel (34 prosent) har slått av kameraet og mikrofonen under et møte for å gjøre andre ting, som å gå på toalettet eller lage en drink. Ytterligere en fjerdedel (26 prosent) har tatt en telefonsamtale i undertøyet eller pyjamasen, og 1 av 20 (5 prosent) har til og med innrømmet å ha sovnet i arbeidstiden.

 

Kanskje disse belastningene, distraksjonene og uvanlig atferd ligger bak de 45 prosent som føler at motivasjonen deres vil avta hvis de fortsetter å jobbe hjemmefra. Deborah Hawkins, direktør for Keypoint Intelligence’s Office Group, sier, «Motivasjon og produktivitet har blitt testet i perioden med hjemmekontor. Det har ikke vært så ille for dem med riktig utstyr. Men hvis du mangler riktig kontorutstyr, er innvirkningen tydelig.»

 

 

Dette gjenspeiles i forskningen, og 38 prosent sier at de trenger en ny eller forbedret stol, 35 prosent krever bedre skjermer og mer enn en fjerdedel (26 prosent) sier at de trenger en ny skriver. Ytterligere 37 prosent sier at de trenger mer eller bedre blekk eller toner.

 

Deborah fortsetter, «Det er tydelig at hjemmekontor ikke lenger er en midlertidig situasjon. Etter COVID forventer vi at det vil være en betydelig reduksjon i arbeidsdager på kontoret i Europa. Arbeidstakere ser nå etter løsninger som er mer permanente. Noen flytter til og med til et nytt hus i jakten på den perfekte balansen mellom jobb og fritid og forbedrede forhold.»

 

Karl Angove, visedirektør for forbrukerprodukter fra Epson Europe, sier: «Hjemmekontor er nå normen for mange over hele Europa, og vil fortsette utover lokale nedstengninger og COVID-krisen. Dette byr på alle slags utfordringer, distraksjoner og bekymringer for de ansatte. Kort sagt kan hjemmearbeid være stressende.

 

«Men teknologien din trenger ikke være en del av stresset. Det er på tide å ta hjemmekontoret ditt til neste nivå. Med mange som ønsker å fortsette slik det er, må de jobbe smart og vurdere de beste verktøyene for jobben. Det er viktig å finne teknologi som passer til formålet, er energieffektiv og minimerer kostnader på lang sikt. Løsninger som de prisbelønte EcoTank-skriverne våre uten blekkpatroner kan virkelig hjelpe. De leveres med nok blekk til å skrive ut opptil 14 000 sider 1, noe som sparer penger og tid siden det ikke er nødvendig å bytte patroner ofte. Oppsettet er enkelt, påfyllingen er uten søl og er dessuten pålitelig, og gir side etter side med utskrifter av høy kvalitet.

 

«Vi ber folk om å ta en god prat med arbeidsgiverne sine hvis de trenger hjelp – når det gjelder teknologi eller annet – for å sikre at vi alle kan være produktive og fornøyde hjemme.»

 

Uavhengig av at restriksjonene lettes i noen områder, vil hjemmearbeid fortsette på en mye større skala enn før. Det er anslått at 25–30 prosent av arbeidsstyrken vil jobbe hjemmefra flere dager i uken innen utgangen av 2021 [i].

 

SLUTT

 

Denne undersøkelsen ble utført av Epson. 1000 eiere av Epson-skrivere som jobber hjemmefra, ble spurt i elleve land (Italia, Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland, Nederland, Belgia, Sverige, Finland, Norge og Danmark) i januar og februar 2021.

1 Oppgitt ytelse er beregnet basert på Epsons originale metode for utskriftsimulering av testmønstre som er beskrevet i ISO/IEC 24712 eller 29103. Oppgitt ytelse er IKKE basert på ISO/IEC 24711 eller 20102. Oppgitt ytelse kan variere avhengig av hva du skriver ut, papirtypen du bruker, hvor ofte du skriver ut, og miljøforhold som for eksempel temperatur. Under installeringen av skriveren brukes en viss blekkmengde til å fylle dysene på skrivehodet, og derfor vil kapasiteten til det medfølgende settet være lavere.