Bærekraftig teknologi: Fem gode tips for små og mellomstore bedrifter

Fem måter for små og mellomstore bedrifter å forbedre sine bidrag til et mer bærekraftig miljø.

Bærekraftig teknologi: Fem gode tips for små og mellomstore bedrifter

Undersøkelser har vist at selv i dagens samfunn ligger små og mellomstore bedrifter langt bak når det gjelder bruk av miljøvennlig teknologi. Faktisk er det bare 24 % av dem 1 som er villige til å bruke penger på å forbedre bærekraften. Men er det så rart at bedrifter med små budsjetter, ansatte som skal ha lønn, regninger som skal betales samt klienter å behage har andre og større prioriteringer?

Kort sagt, de burde prioritere det. Mens mange anser bærekraft for å være et dyrt tillegg, er faktum at det ikke bare er miljøet som drar nytte av det. Det er til stor fordel for organisasjonene som implementerer det også. Med kostnads-, energi- og avkastningsgevinster – så vel som den positive effekten på planeten – er miljøvennlig teknologi en fremragende investering for bedrifter av alle størrelser.

Dette betyr ikke at det er lett å vite hvor en skal begynne. Vi har derfor satt sammen denne listen over de beste måtene å gjøre bedriftens utskriftsrutiner mer bærekraftige på – samt gi raskere avkastning på investeringen.

 
  1. Vurdere skaden

Se etter en leverandør av administrerte utskriftstjenester (MPS) som tilbyr en miljøkalkulering som vurderer energiforbruk, papirbruk og avfall på tvers av skriver-flåten. Vurderingen bør fokusere på å identifisere områder hvor du kan redusere miljøpåvirkningen din – og derav anbefale en balansert utrulling av maskinvare og programvare for å redusere energi-, papir- og rekvisitabehov.

  1. Slå sammen enhetene dine

Flerfunksjonsskrivere gir mulighet til å slå sammen flere enheter i én maskin, og dette kan føre til flere kostnadsfordeler – inkludert mindre bruk av rekvisita, mindre administrasjonstid og færre ressurser å administrere.

  1. Bli energieffektiv

Vurder energieffektive produkter som oppfyller alle kvalifikasjoner til miljømerking, for eksempel ENERGY STAR eller Blue Angel. Enheter som oppfyller de nyeste ENERGY STAR-kravene, kan være opptil 40 % mer energieffektive enn andre 2. Se etter skrivere og alt-i-ett-enheter med raske oppvarmingstider samt dvalemodus og toner-besparende modus.

  1. Gjør utskriftene sikre

Det hender ganske ofte at folk ber om en utskrift, for deretter å glemme å plukke den opp. Deretter kastes disse ferdige utskriftene rett i resirkuleringsboksen, eller enda verre, de faller i gale hender. Sikker utskrift sørger for at dokumentene på skriveren kun slippes ut av skriveren når brukeren har autentisert seg med et smartkort eller en PIN-kode. På den måten får du mindre søppel, færre unødvendige utgifter og et høyere sikkerhetsnivå.

  1. Angi regler

Ved å bruke utskriftsregler basert på attributter som farge, antall sider og mer, kan du omdirigere utskriftsjobber til den mest kostnadseffektive enheten for den aktuelle jobben, uansett hvor det er på nettverket. Som et resultat av dette oppnår du besparelser hver eneste gang du skriver ut.

I siste instans vil en bærekraftig infrastruktur når det gjelder utskrift ikke bare forbedre ditt miljøskussmål, det vil også redusere kostnadene, forbedre produktiviteten og redusere risiko. Organisasjoner som allerede har tatt skritt for å gjennomføre bærekraftig utskrift, vil høste fordelene.

Studier viser at disse organisasjonene overgår sine kolleger over hele linjen; Ikke bare når det gjelder miljøpåvirkning, men også når det kommer til driftssikkerhet, dokumentsikkerhet og kostnadsbesparelser. Når dere har tatt hånd om alt nevnt ovenfor, vil bedriften være klar til å nyte de samme fordelene.

Epsons administrerte utskriftstjenester (MPS) gir deg mulighet til å kutte kostnader og redusere karbonavtrykket. Finn ut mer på www.epson.eu/print365

1Bærekraftstudium, Quocirca, mai 2016

2https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec