Bruk av skriverfarmer øker i popularitet – og det lønner seg

Trykkerier investerer i økende grad i en rekke mindre skrivere av høy kvalitet

Bruk av skriverfarmer øker i popularitet – og det lønner seg

Bruk av skriverfarmer øker i popularitet – og det lønner seg

Jeg reiser mye rundt i Europa og besøker trykkerier som tilbyr et bredt utvalg av tjenester. Jeg har den siste tiden lagt merke til en ny trend som begynner å vokse frem, nemlig bruk av skriverfarmer. Bruk av skriverfarmer betyr at bedriftene i stedet for å kjøpe én diger høyvolumskriver heller investerer i mange mindre, helt like pålitelige skrivere av høy kvalitet, som leverer finjustert og jevn ytelse.

Våre profesjonelle skriverkunder søker i økende grad fleksibilitet når det gjelder hva de kan skrive ut, for å maksimere potensielt salg. Samtidig vil de ha de mest effektive måtene å håndtere produksjonskostnadene på. Som et resultat ser jeg et økende antall selskaper som investerer i teknologi som er skalerbar, kan bruke flere blekkpatroner samtidig eller skrive ut på flere typer underlag på en gang, og som er svært pålitelig i drift.

Denne tilnærmingen gir bedrifter fleksibilitet, ikke bare ved å spre én jobb på tvers av flere skrivere, men også ved å kjøre flere jobber på tvers av flere skrivere, med vissheten om at kvaliteten vil være nøyaktig den samme. Noen av våre storformatkunder driver en flåte på 6, 10, 14 eller flere skrivere. Vi begynner også å se den samme trenden i etikett-markedet, hvor selskaper nå mangedobler sine SurePress-maskiner.

Det fine med skriverfarmer er at bedrifter unngår å gjøre én enkelt betydelig investering i én stor maskin, som må brukes mye over mange år for å bli lønnsom. I stedet kan de gjøre regelmessige mindre investeringer i nye skrivere, og på den måten også dra nytte av teknologiutviklingen.

PhotoBox er et perfekt eksempel på bruk av skriverfarmer. Selskapet bruker over 20 enheter fordelt på kun to Epson SureColor-skrivermodeller av tilnærmet lik design, som de bruker for å produsere alle sine tilpassede fotolerret, på alle ønskede kvalitetsnivåer. De produserer tusenvis av utskrifter om dagen, syv dager i uken -- toppet med over 12 000 individuelle lerret hver dag gjennom hele julesesongen.

Det medfører at produksjonen av utskrift på lerret hos PhotoBox er svært strømlinjeformet. Bilder mottatt ved hjelp av de 18 regionale nettstedene flettes automatisk, før de skrives ut i full rullebredde på en SureColor-skriver, klippes deretter til rett størrelse og etterbehandles. Hele prosessen, fra mottatt bestilling til forsendelse, tar normalt mindre enn 24 timer.

Bedriftsmodellen med bruk av skriverfarmer er perfekt for denne typen virksomhet. Produksjonen kan skaleres opp eller ned over flere enheter ved hjelp av et utvalg av media, og hvor en eventuell nedetid på en skriver har minimal innvirkning.

Det er ikke bare i skiltdesign, utskrift av foto på lerret og etikettproduksjon hvor bruk av skriverfarmer vokser i popularitet. De største kundene til Robustelli MonnaLisa direkte-til-tekstil-skriver bruker opptil 10 systemer. Vi ser den samme trenden med den nye SureColor F9200-skriveren med sublimeringsteknikk, og mange forhandlere erstatter nå analoge fotolaboratorier med flere enheter av SureLab D700.

Her hos Epson integrerer vi nå disse ønskene og behovene helt i starten av planleggingsfasen når det kommer til utformingen av de nye skriverne våre. Våre kjerneprinsipper med kompakt form, høy presisjon og energieffektivitet er spesielt egnet for å utforme skrivere som er ideelle for trykkerier.

For ytterligere informasjon om Epsons profesjonelle produksjonsskrivere klikk her.