Den verdensledende projektorprodusenten Epson er valgt til å levere en altomfattende kunstopplevelse fra det japanske kunstkollektivet teamLab til et nytt samtidsmuseum i Finland

135 Epson-projektorer installert i det nye Helsinki-baserte kunstmuseet Amos Rex

Den verdensledende projektorprodusenten Epson er valgt til å levere en altomfattende kunstopplevelse fra det japanske kunstkollektivet teamLab til et nytt samtidsmuseum i Finland

Helsinki, september  – Epson, verdens ledende produsent av projektorer 1, er varemerket som ble valgt til det nyåpnede kunstmuseet Amos Rex i sentrale Helsinki, der dyptgående digitale installasjoner fra teamLab projiseres av 118 lyssterke Epson-projektorer, mens ytterligere 17 brukes til plakater og undervisningsformål på ulike steder i museet.

 

«Denne utstillingen er flott for å utforske hvordan Epsons projektorer kan gi publikum en virkelig dyptgående opplevelse, en vi føler oss trygge på at vil hjelpe museet å forsterke Helsinkis status som europeisk kulturhovedstad», sier Neil Colquhoun, daglig leder for avdelingen for profesjonelle skjermer hos Epson Europe. «Museer, spesielt de som ønsker å skape en mer moderne og engasjerende opplevelse for de besøkende, er et praktisk medium der Epson-projektorer kan bidra til å gjøre kulturen tilgjengelig gjennom skarpe og lyssterke bilder i og holdbar ytelse med lite vedlikehold.»

 

 

Epsons 3LCD-projektorer brukes til å projisere dyptgående digitale installasjoner av teamLab, et kunstnerfelleskap av 500 personer fra ulike disipliner, blant annet programmerere, ingeniører, CG-animatører, matematikere og arkitekter, der målet er å «utforske et nytt forhold mellom mennesker og verden gjennom kunsten». teamLab har lansert mange storskalautstillinger samtidig i år, og Tokyo-baserte MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless åpnet til store suksess i juni.

«teamLabs utstilling er eksepsjonelt utfordrende fra en teknisk synsvinkel. Epsons 3LCD-laserprojektorer passer best til denne utfordringen på grunn av sin lysstyrke, kontrast og fargegjengivelse», sier Kai Kartio, direktør for Amos Rex-museet.

Amos Rex beskrives som en møteplass for kunst og moderne kultur, og er utformet for å skape fleksible fasiliteter som kan tilpasses etter behovene som den stadig skiftende moderne kunsten skaper. Derfor er det den enestående lysstyrken og fargegjengivelsen i våre 3LCD laserprojektorer, i tillegg til muligheten for 360°-installasjoner, som gjør Epson, verdens ledende produsent av projektorer, til det ideelle valget for museer som vi gi besøkendes opplevelse ytterligere liv. 

Epson-projektorene som brukes har 3LCD-laserlyskilder, innebygd 4k, ekstra kort projeksjonsavstand og 3LCD-lampebaserte produkter. Markedet for projektorer i institusjoner, inkludert museer, har økt med over 70 % i løpet av de siste 10 årene (2008 til slutten av 2017), og Epson har levert 30 % av disse, 138 % mer enn merket med den nest høyeste markedsandelen 2.

 

 

[1] Futuresource Consulting Limited – Projectors Market Insights – WorldWide Analyser, 2017–2018
[2] Futuresource Consulting Limited – Projectors Market Insights – WorldWide Analyser, 2008–2018