Epson offentliggjør forskning som viser hvorfor størrelse er viktig

Nye laserprojektorer med ekstra kort projeksjonsavstand understøtter Epsons fokus på å elevenes rett til lik utdanning.

Epson offentliggjør forskning som viser hvorfor størrelse er viktig

Etter en undersøkelse i USA i fjor har Epson i dag offentliggjort nye funn gjort av Radius Global Market Research, som har vurdert lesbarhet av innhold på 70-tommers skjermer i rom i alminnelig klasseromstørrelse i Singapore og Storbritannia. I henhold til undersøkelsene mente mer enn 50 prosent av elevene i hvert av landene at innhold som vises på 70-tommersskjermer var vanskelig å lese, og mer enn halvparten av elevene hadde minst ett element feil ved avskrift fra en skjerm på 70 tommer.

I Storbritannia ble for eksempel undersøkelsen gjennomført med 119 elever/studenter mellom 12 og 22 år, inndelt i grupper på omtrent 30. Elevene ble bedt om å lese vanlig undervisningsinnhold, blant annet diagrammer og tekstbasert informasjon som vises på en bestselgende 70-tommers flatskjerm i et tradisjonelt klasserom på 8,3 ganger 8,4 meter, og så skrive av seks korte strenger med informasjon basert på det de så. Lignende studier ble utført i et klasserom av gjennomsnittlig størrelse i Singapore.

Resultatene av undersøkelsen understøtter 4/6/8-regelen for anbefalt skjermstørrelse. Denne regelen har lenge vært en uformell retningslinje som har vært mye brukt av AV-integratorer og ‑installatører for å finne skjermer i riktig størrelse for ulike miljøer, inkludert både klasserom, konferanserom og større lokaler. Se vedlegget hvis du vil ha mer informasjon (185 kB) PDF om undersøkelsene og 4/6/8-regelen.

«Når det gjelder å velge den beste skjermen for et klasserom, er det viktig at den er stor nok til at alle elevene i rommet klart og tydelig kan lese det som står på den», sier Yasunori Ogawa, informasjonssjef i Epsons Visual Products Operations Division. «Dette er helt avgjørende for at den enkelte eleven skal lykkes. EB-710Ui og andre av Epsons avanserte teknologier for interaktive skjermer og projektorer gjør klar og tydelig læring i et miljø av samarbeid til en realitet.»

Resultatene av undersøkelsene offentliggjøres samtidig med at Epson lanserer sin nyeste generasjon laserprojektorer med ekstra kort projeksjonsavstand, utviklet for å gi bedre læring i undervisningssituasjoner. Den nye Epson EB-710Ui laserprojektoren med ekstra kort projeksjonsavstand, som vil bli tilgjengelig over hele verden fra slutten av oktober, kan gi bedre synlighet for bilder i store størrelser, opptil 100 tommer, i klasserommet. I tillegg til den store skjermstørrelsen kan EB-710Ui skilte med 4 000 lm i lysstyrke og WUXGA-oppløsning, som gjør at den kan brukes til avansert undervisningsinnhold i klasserom rundt om i verden. I tillegg har EB-710Ui en laserlyskilde som gir konsekvent ytelse og gjør at kundene slipper å bekymre seg for innkjøp og bytte av lamper.

Epsons 3LCD-laserprojektorer med ekstra kort projeksjonsavstand kan ses på InfoComm 2017 som arrangeres i Orlando i USA mellom 14. og 16. juni. Se Epsons produkter på stand 1642 og W204B.

Se ditt lokale Epson-nettsted hvis du vil vite mer om Epsons produkter.
http://global.Epson.com/web_sites.html

*Merk at produktnavn og tilgjengelighet kan variere med region.