Epson formet 2015, ifølge IDC

Skrivere uten blekkpatroner utfordret bransjen og ga virksomheter en rekke nye kostnads- og miljøfordeler

Epson formet 2015, ifølge IDC

Epson blir omtalt som "printerprodusenten som formet året 2015" i IDC-rapporten Western Europe Business Inkjet Market Shares, 2015.  Ifølge rapporten hadde Epson en salgsøkning i antall blekkskrivere til bedriftsmarkedet på 40,4 prosent, noe som gjorde selskapet til Europas nest største aktør.

Bakgrunnen er lanseringen av nye modeller i seriene WorkForce Pro og EcoTank som utfordret bransjenormene: I motsetning til tradisjonelle blekkpatroner har skriverne etterfyllbare blekktanker som innebærer betydelige kostnads- og miljøfordeler. Eksempelvis gir WorkForce Pro-modellene høyere utskriftshastighet og –kvalitet, lavere totale eierkostnader og miljøfordeler som opptil 82 prosent lavere energiforbruk. I tillegg introduserte Epson nye, fleksible serviceprogrammer for kundene.

Ifølge IDC vil markedet for bedriftsblekkskrivere ha en gjennomsnittlig årlig vekstrate på 10,2 prosent frem til og med 2020. Epson har derfor investert 400 millioner euro i nye produksjonsfasiliteter og skal investere ytterligere 185 millioner euro i blekkteknologien PrecisionCore de neste tre årene.


Om Epson
Epson er et global og ledende teknologiselskap som er dedikert til å koble sammen folk, gjenstander og informasjon med originale, effektive, kompakte og presise teknologier. Med et produktutvalg som omfatter alt fra blekkskrivere og digitale utskriftssystemer til 3LCD-projektorer, smartbriller, sensorsystemer og industriroboter, er selskapet fokusert på å drive frem innovasjon og overgå kundenes forventninger innen blekkteknologi, visuell kommunikasjon, teknologi du kan ha på deg, og robotikk.

Epson-konsernet, som eies av det japanske selskapet Seiko Epson Corporation, har over 67 000 ansatte i 90 selskaper rundt om i verden og er stolt av bidraget til samfunnene hvor det driver virksomhet og arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen.

www.global.epson.com

Om Epson Europa

Epson Europe B.V. er lokalisert i Amsterdam og er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Epson Europe har 1 700 ansatte, og hadde en omsetning 1,577 millioner euro i regnskapsåret 2015. http://www.epson.no

Miljøvisjon 2050  

http://eco.epson.com/