Epson forplikter seg til å bli karbonnegative og frie for underjordiske ressurser innen 2050

Yoshiro Nagafusa, den nylig oppnevnte presidenten i Epson Europe, ønsker Epsons fokus på bærekraft for fremtiden velkommen

Epson forplikter seg til å bli karbonnegative og frie for underjordiske ressurser innen 2050

Europa, 8. juni 2021– Det globale teknologifirmaet Epson har beskrevet sin bærekraftfokuserte visjon for fremtiden, som omfatter en forpliktelse til å redusere karbonutslipp i tråd med målet på 1,5 °C innen 2030. Selskapet vil bli med i RE100 – et globalt kollektiv av virksomheter som er forpliktet til 100 % fornybar elektrisitet, og som har som mål å oppnå denne milepælen innen 2023. Epson har også forpliktet seg til å bli karbonnegative og frie for underjordiske ressurser innen 2050, og vil regelmessig rapportere om sin globale fremgang mot dette målet.

Den nye presidenten i Epson Europe, Yoshiro Nagafusa

Yoshiro Nagafusa, som ble utnevnt til President i Epson Europe 1. april i år, kommenterer denne forpliktelsen: « Hos Epson ønsker vi å drive og utvikle teknologi på måter som kan bidra til å hjelpe samfunnet med de stadig utviklende problemene det står over, og det er få viktigere saker enn klimaendringer. Jeg er spesielt stolt over å påta meg denne lederrollen for Epson Europe når vi nå går inn i en ny fase for selskapet. Jeg ser frem til å lede våre europeiske operasjoner mens vi jobber for å redusere påvirkningen som Epson-produkter og -tjenester og forsyningskjeder har på miljøet.»

Før han ble utnevnt til president, var Nagafusa seniorvisepresident for Epson Europe med ansvar for å optimalisere infrastruktur og salgsoperasjoner i organisasjonens CISMEA-region. Nagafusa har hatt en rekke ledende stillinger hos Epson både i Europa og globalt i mer enn 30 år i selskapet.

Epson 25 Renewed and Environmental Vision 2050

Epson kunngjorde nylig Epson 25 Renewed, en ny bedriftsvisjon for å drive selskapet mot målene om å oppnå bærekraft og berike samfunn. Epsons sterke bærekraftforpliktelser og -prestasjoner er allerede rangert blant topp ti av alle selskaper målt av analyseselskapet IDCs rammeverk for bærekraft – en rangering som er høyere enn gjennomsnittet på tvers av alle målte indekser. Epsons reviderte Miljøvisjon 2050 forsterker disse målene, ettersom selskapet søker å bli karbonnegative og frie for underjordiske ressurser innen 2050 gjennom et program med avkarbonisering, lukking av ressurssløyfer, reduksjon av kundenes miljøpåvirkning og utvikling av innovative miljøteknologier.

Solfrid Liland, Epson, legger til: «Den nye Miljøvisjonen 2050 og vårt nye medlemskap i RE100 er et vitnesbyrd om hvor langt vi som selskap har kommet hittil, og hvor vi fortsatt ønsker å gå ved å etablere ambisiøse og målbare mål. Jeg er inspirert av engasjementet til Epsons ansatte over hele Europa til å levere på denne visjonen, og jeg har absolutt tillit til vår evne til å oppnå det sammen.»

RE100

Epson kunngjorde 15. april at selskapet vil bli med i RE100, et globalt kollektiv av store og innflytelsesrike bedrifter som er forpliktet til 100 % fornybar energi. Epson utvikler seg raskt mot dette målet og kunngjorde 26. mars 2021 at alle anlegg i Nagano-prefekturen ville gå over til 100 % fornybar elektrisitet innen 1. april 2021. Denne nyheten følger kunngjøringen16. mars gitt av Epson om at alle sine steder i verden vil dekke deres strømbehov fra 100 % fornybare energikilder innen 2023.

Slutt

Om Epson

Epson er en global teknologileder dedikert til å skape bærekraft sammen og berike lokalsamfunn ved å utnytte sine effektive, kompakte og presise teknologier og digitale teknologier for å koble sammen mennesker, ting og informasjon. Selskapet fokuserer på å løse samfunnsmessige problemer gjennom innovasjon innen utskrift i hjemmet og på kontoret, kommersiell og industriell trykking, produksjon, visuelt og livsstil. Epson skal bli karbonnegativ og eliminere bruk av underjordiske ressurser som ikke er fornybare, for eksempel olje og metall, innen 2050. Den verdensomspennende Epson-gruppen, som er ledet av det Japan-baserte Seiko Epson Corporation, genererer årlige salg av rundt JPY 1 billion.

global.epson.com/