Epson gir hjemme- og firmabrukere en intuitiv mobil utskriftsopplevelse med Mopria-sertifiserte alt-i-ett-skrivere

13 Epson-skrivere er nå sertifisert for bruk med MopriaTM Print Service.

Epson gir hjemme- og firmabrukere en intuitiv mobil utskriftsopplevelse med Mopria-sertifiserte alt-i-ett-skrivere

15. oktober 2014 – Epson understreker sin satsing på å skape en bedre, enklere og mer tilgjengelig brukeropplevelse for mobil utskrift. 13 av deres nyeste hjemme- og kontorskrivere har fått Mopria-sertifisert status.

Behovet for mobil utskrift øker raskt, og antallet smarttelefon- og nettbrettbrukere forventes å nå 5,1 milliarder på verdensbasis innen 2018. Epsons løsninger for mobil utskrift skal bidra til å dekke det raskt voksende behovet blant mobilkunder, og er laget for å støtte de mange forskjellige operativsystemene. Dette er i tråd med Mopria Alliances mål om intuitiv mobil utskrift. Mopria-medlemmer fremmer standarder for mobil utskrift som gjør at firma- og hjemmebrukere kan skrive ut uavhengig av merke, enhet eller operativsystem.

Mopria-sertifiseringen betyr at Epsons skrivere vil kunne brukes med Mopria Print Service og det innebygde utskriftssystemet i Android v4.4 eller senere (KitKat). Etter å ha forsikret seg om at skriveren har den nyeste versjonen av fastvaren installert, kan Android 4.4-brukere skrive ut fra Google-apper som Chrome, Gmail, Drive og QuickOffice, og også fra Adobe Reader og Kingsoft WPS Office App. Android anslås å stå for 74 prosent av det globale salget av smarttelefoner og nettbrett i 2014, og Epson jobber aktivt med å tilby intuitiv utskrift til et massivt antall nye Android-brukere.

- Salget av nettbrett og smarttelefoner i Europa er nesten sju ganger høyere enn salget av stasjonære PC-er, og 2 av 25 ansatte bruker smarttelefon på jobben. Det viser hvilket behov det er for intuitive mobile utskriftsløsninger. Epson er stolt over å kunne gi sin aktive støtte til en bransjeomfattende organisasjon for å gjøre mobil utskrift mer brukervennlig og tilgjengelig, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

Mopria-sertifiserte mobile enheter gjenkjenner automatisk følgende Epson Mopria-sertifiserte skrivere via Wi-Fi-tilkobling: Expression Home XP-322, Expression Home XP-422, Expression Home XP-425, Expression Premium XP-520, Expression Premium XP-620, Expression Premium XP-625, Expression Premium XP-720, Expression Premium XP-820, Expression Photo XP-760, Expression Photo XP-860, WorkForce WF-2630, WorkForce WF-2660 og WorkForce WF-2650.

Se pressemelding i pdf for fotnoter.

Om Mopria Alliance
Mopria Alliance er en non-profit medlemskapsorganisasjon bestående av ledende globale teknologiselskaper som har som mål å tilby enkel, intuitiv utskrift fra smarttelefoner, nettbrett og andre enheter. Ved å bringe sammen mobil-, programvare- og utskriftsbransjen kan Mopria Alliance velge ut og utarbeide teknologistandarder som gjør samspillet (interoperabiliteten) mellom ulike enheter og operativsystemer mer brukervennlig. Brukerne, hjemme eller på jobb, kan dermed enkelt tilkoble og skrive ut fra sin mobile enhet til en skriver, uansett merke. En ekstra fordel er at det ikke lenger vil være nødvendig å laste ned apper og oppsett for nye mobile enheter eller skrivere. Mopria Alliance jobber for å nå disse målene gjennom bruk av utvalgte teknologier samt et program for å teste og sertifisere skriverkompatibilitet med Mopria-klargjorte mobile enheter. Du finner mer informasjon om Mopria her: www.mopria.org.

Om Epson

Epson er en ledende global aktør innen bildeprodukter inkludert skrivere, 3LCD-projektorer og små –og mellomstore LCD’er. Med en innovativ og kreativ kultur, fokuserer Epson på med sine produkter - kjent for overlegen kvalitet, funksjonalitet, kompakthet og energieffektivitet – å overgå visjonen og de forventninger kunder har verden over.

Ledet av det Japan-baserte Seiko Epson Corporation, består Epson Group av over 73.000 ansatte i 94 selskaper rundt om i verden, og er stolt av vedvarende bidrag til det globale miljøet og til lokalsamfunn der Epson er representert. http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V. er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midt-Østen, Russland og Afrika og er lokalisert i Amsterdam. Epson Europe hadde 1655 ansatte og en omsetning på 1540 millioner euro i regnskapsåret 2012. http://www.epson-europe.com

Miljøvisjon 2050

http://eco.epson.com