Epson inntar markedet for t-skjorteskrivere og skrivere for utskrift direkte på plagget

Gir virksomheter nye forretningsmuligheter

Epson inntar markedet for t-skjorteskrivere og skrivere for utskrift direkte på plagget

9. september 2013 – Epson har utvidet utvalget av tekstilskrivere med sin første t-skjorteskriver for utskrift direkte på plagget – SureColor SC-F2000. Markedet for tekstilutskrift er anslått til å bli verdt over 200 millioner euro innen 2014. Denne muligheten kan små og mellomstore virksomheter utnytte med SureColor SC-F2000. Skriveren kombinerer høy ytelse med lave krav til vedlikehold og lave driftskostnader. Dermed kan virksomhetene utvide tjenestetilbudet med design og trykking av t-skjorter.

Både t-skjortebutikker på nettet, produsenter av t-skjorter med trykk og bedriftsbrukere kan dra nytte av SC-F2000, ettersom blekket er motstandsdyktig mot sprekker og føles mykt mot huden.Brukerne kan konfigurere systemet etter eget behov ved å velge mellom to sett med CMYK-blekk for hvite plagg eller CMYK med opptil fire hvitfarger for fargede plagg.

Garment Creator-programvaren fra Epson er bygd inn i pakken, som blant annet inneholder en funksjon for kostnadsberegning. Med denne funksjonen kan du beregne trykkekostnadene ved å anslå mengden og kostnaden for blekket som brukes for hver utskriftsjobb. Dette kan være nyttig hvis du vil legge inn en avgiftssats eller en rabatt. Designprogramvaren gjør at designerne kan slippe kreativiteten løs og enkelt produsere unike motiver som blir blikkfang på t-skjorter, capser og bagger med opptil 25 mm tykkelse.

- Dette er det første systemet der både skrivehodet, blekket og kabinettet er utviklet og produsert av samme produsent – noe som er helt unikt i denne bransjen. Maskinvaren og blekket er laget for å fungere sammen, og brukerne drar nytte av påliteligheten og den høye kvalitetsom Epson er kjent for, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

- I tillegg til å glede seg over den ekstra inntektskilden kan brukerne også være trygge på at Epson har brukt all sin kunnskap og årelange erfaring innen utskrift for å tilby en miljøvennlig enhet som utmerker seg resultatmessig og er rimelig i drift, legger Liland til.

Takket være Epsons slitesterke TFP-skrivehode kan SC-F2000 skrive ut en hvit t-skjorte på 27 sekunder med bruk av tofargemodus, og en t-skjorte i mørke farger på 111 sekunder med bruk av hvitt og farget blekk. Dermed går produksjonen raskt uten å gå på bekostning av utskriftskvaliteten.

Når SureColor SC-F2000 brukes sammen med Epsons UltraChrome DG-blekk (tilgjengelig i patroner på 250 eller 600 ml), utmerker skriverenseg på mørke tekstiler ettersom det hvite blekket er robust. Det sirkuleres i systemet og er utviklet for å redusere tilstopping. Det øker produktiviteten og gjør det enklere å nå tidsfristene.

SC-F2000 har en oppløsning på opptil 1440 x 1440 ppt for nøyaktig punktform og -plassering, og den kan produsere et stort utvalg av livaktige farger, skarpe konturer og jevne fargeoverganger.

Til tross for slitestyrken er Epsons UltraChrome DG-blekk snilt mot dem som kommer i kontakt med det. Det miljøvennlige blekket er sertifisert i henhold til Oeko-Tex® Standard 100[1], og det betyr at blekket ikke inneholder noen skadelige substanser.

SureColor SC-F2000kommer i salg i november, til en veiledende utsalgspris på kr 132.442 eks. mva.

Nøkkelfunksjoner:

Skriver ut en t-skjorte på 27 sekunder i den raskeste utskriftsmodusen1

Hvitmodus, fargemodus eller tofargemodus avhengig av oppsettet

Valse på 355 x 406 mm med ramme følger med

Full frontbetjening med et LCD-panel i farger

Lave krav til vedlikehold

Kan skrive ut på tykke medier opptil 25 mm

TFP-skrivehode

CMYKW 5-fargers UltraChrome DG-blekk leveres i patroner på 250 eller 600 ml

Stort fargeområde

Lavt blekkforbruk

Hvitmodus, fargemodus eller tofargemodus avhengig av oppsettet

Sertifisert i henhold til Oeko-Tex® Standard2

Forbehandlingssett er tilgjengelig, med ruller og 20 liter forbehandlingsvæske til omtrent 3 000 t-skjorter

Ulike valsestørrelser tilrettelegger for riktig tilpasning etter t-skjortestørrelsen og utskriftsområdet (small: 254 x 305 mm, medium: 355 x 406 mm, large: 406 x 508 mm)

Om Epson

Epson er en global aktør innen innovasjon, og har en produktportefølje som spenner fra blekkskrivere og utskriftssystemer, 3LCD-projektorer og industriroboter til sensorer og andre mikroenheter. Epson har som mål å overgå visjonene til kundene sine, og leverer verdier basert på kompakt og energisparende presisjonsteknologi for både hjem, kontorer og industri.

Epson-konsernet, som eies av det japanske selskapet Seiko Epson Corporation, har mer enn 68 000 ansatte i 96 selskaper rundt om i verden og er stolt av sitt bidrag til det globale miljøet og samfunnene hvor det driver virksomhet.
http://global.epson.com/

Om Epson Europa
Epson Europe B.V. er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midt-Østen, Russland og Afrika, og det ligger i Amsterdam. Epson Europe har 1 727 ansatte, og hadde en omsetning 1 540 millioner euro i regnskapsåret 2012. http://www.epson.eu

Miljøvisjon 2050
http://eco.epson.com/[1] Oeko-Tex-sertifikatet garanterer at UltraChrome DG-blekket ikke inneholder stoffer som er skadelige eller farlige for helsen i mengder som overskrider grensen i Oeko-Tex-standardene, når det er trykt på tekstiler. Denne sertifiseringen er for tekstilet og arbeidsprosessen, ikke for skriveren.