Epson lanserer en ny generasjon av Moverio smartbrilleteknologi

Et tiår med utvikling bak Epsons Moverio smartbriller

Epson lanserer en ny generasjon av Moverio smartbrilleteknologi

Epson lanserer en ny generasjon av Moverio smartbrilleteknologi

Et tiår med utvikling bak Epsons Moverio smartbriller

Det globale teknologiselskapet Epson har lansert sin nyeste generasjon av Moverio smartbrilleteknologi for utvidet virkelighet (AR).  Ti år etter de første Moverio smartbrillene lanserer Epson nå den fjerde generasjonen binokulære se-gjennom Si-OLED smarte briller med utvidet virkelighet.

Det nye Moverio-utvalget – som inkluderer BT-40- og BT-40S smartbrille gir brukerne en rekke fremskritt, inkludert et bredere synsfelt (FOV), betydelig økt HD-skjermoppløsning, høy kontrast, forbedret tilkobling og et mer komfortabelt, justerbart og brukervennlig design.

Nøkkelfunksjonene til Epsons nyeste smartbrille inkluderer:

  • Økt skjermoppløsning – full HD 1080p (1920 x 1080).

  • Bredere 34-graders synsfelt (FOV) – tilsvarer en 120" skjerm fra en avstand på 5 meter.

  • Kontrastforhold på 500 000:1 betyr at ubrukt visningsplass vises helt gjennomsiktig.

  • Nytt hodesett designet med avansert vektfordeling og valgfrie neseputer for bedre brukerkomfort.

  • Forbedret estetisk design med formfaktor og valgfrie mørke nyanser.

  • USB Type-C-tilkobling for eksterne enheter.

  • Binokulær, gjennomsiktig Si-OLED-visning.

Valerie Riffaud-Cangelosi, leder for markedsutvikling i Epson Europe, sier: «Det er et stolt og spennende øyeblikk for Epson, når vi markedsfører vår fjerde generasjon Moverio smartbrille for utvidet virkelighet. Vi har vært i AR-feltet i ti år nå, og forbedrer kontinuerlig tilbudet vårt som svar på tilbakemeldinger fra kunder og utviklere. I løpet av de siste to årene har teknologien virkelig blitt modnet. Vi har opplevd en betydelig økning i reelle og praktiske bruksanvendelser for Moverio.

«Pandemien har akselerert mange applikasjoner, og ført til forbedret fjernkommunikasjon for å levere bedre driftseffektivitet, reduserte kostnader og lavere karbonutslipp. De nyeste produktene – BT-40S og BT-40 – vil gjøre det mulig for enda flere applikasjoner å komme til markedet, da brukerne drar nytte av forbedrede funksjoner som større synsfelt, bedre tilkobling, høyere oppløsning og bedre kontrast».

Den fjerde generasjonen av Epson smartbrilleteknologi starter med utgivelsen av BT-40 og BT-40S, hver skreddersydd til forskjellige markeder som forklart nedenfor.

Moverio BT-40 – tilgjengelig fra desember 2020

Moverio BT-40 er utstyrt med USB Type-C-tilkobling, noe som betyr at den kan kobles til en rekke kompatible enheter som smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner. Den kan brukes som en sekundær eller utvidet skjerm, tilsvarende en ekstern monitor eller projektor for personlig bruk. Skjermen med høy oppløsning gir skarpere, mer levende farger og kan speile innhold fra tilkoblede enheter.

Moverio BT-40 har fordelen av en stor skjerm med høy oppløsning som bare er synlig for brukeren, noe som er ideelt for ikke-kontorbaserte brukere som jobber i offentlige områder der personvern og komfort er viktig. Lanseringen er også tidsriktig, da Moverio BT-40 kan tilby en virtuell arbeidsstasjon, perfekt for næringslivsledere som tilpasser seg moderne arbeidsmetoder og arbeider hjemmefra.  En ekstra fordel er at brillene gir en oppslukende opplevelse for personlig underholdning. Brukere kan nyte innholdet i komfort takket være nye funksjoner for bærbarhet som sikrer at brillene passer til et bredt utvalg av hodestørrelser og passer komfortabelt over reseptbelagte briller. De medfølgende neseputene er utformet for å hjelpe brukeren med å finne den optimale passformen og kan bøyes for å passe enhver person.

Disse brillene vil være attraktive for toppledere som trenger å optimalisere tiden sin ved å arbeide og vise konfidensielle materialer i offentlige rom.

 

Moverio BT-40S – tilgjengelig fra februar 2021.

Den nye Moverio BT-40S inkluderer muligheten til en intelligent kontroll som kjører Android for tilpasset programvareintegrasjon. Moverio Intelligent Controller er kompatibel med Google Play og er skreddersydd for en rekke kommersielle applikasjoner. Med integrert berøringsskjerm, tilpassede brukergrensesnitt, utvidbart minne på opptil 2 TB og IPx2-klassifisering for holdbarhet. Kontrolleren har innebygd Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kompass, akselerometer, gyroskop, kamera, lommelykt, mikrofon og lydkontakt. Det inkluderer også et oppladbart batteri med høy ytelse med opptil 5 timers videoavspilling.

Moverio BT-40S vil spesielt bistå ISV-er for å utvikle og oppgradere nye og eksisterende applikasjoner i en rekke bruksområder som opplevelser for besøkende, undertitler og tannleger. Spesielt vil de nye smartbrillene hjelpe:

  • Museer, temaparker, kultursteder og andre besøksattraksjoner, fordi de gjennomsiktige smartbrillene gir forbedrede oppslukende opplevelser uten behov for AR eller deteksjon ved bruk av et innebygd kamera.

  • Teatre og kinoer som ønsker å utvide deres rekkevidde og tilgjengelighet med bedre undertittelsløsninger ved hjelp av den større visuelle skjermen og forbedret brukerkomfort.

  • Tannlegepraksiser og kirurgiske sentre kan dra nytte av bedre skanne- og pasientunderholdningsløsninger.