Epson lanserer skriver for prøvetrykk, bilder og kunst med enestående fargegjengivelse

SureColor SC-P5000 - presis fargetilpasning på opptil 99 % nøyaktighet på Pantones heldekkende farger - den første og eneste 17-tommers storformatskriveren med fiolett blekk for prøvetrykk.

Epson lanserer skriver for prøvetrykk, bilder og kunst med enestående fargegjengivelse

Epson lanserer SureColor SC-P5000, en 17-tommers skriver utviklet for prøvetrykk og kunst- og bildeutskrifter. Den kan leveres med fiolett blekksett eller LLK-blekksett, og oppnå nær perfekt fargetilpasning på opptil 99 % nøyaktighet på Pantones heldekkende farger.

SureColor SC-P5000 er laget for å erstatte den populære Stylus Pro 4900 og fullføre SureColor-serien med HDX-blekk, som også omfatter SC-P7000 (24 tommer) og SC-P9000 (44 tommer). Den er tilgjengelig i to alternativer: Det ene er beregnet på annonsører, produsenter og designere og omfatter et blekksett med fiolett for prøvetrykk, som sikrer nøyaktig emballasje, markedsføringsmateriale og firmafarger. Den andre leveres med et LLK-blekksett og er beregnet på profesjonelle fotografer og kunstnere som ønsker perfekt gjengivelse av detaljer, farger og kontraster i det opprinnelige kunstverket.

- Det spiller ingen rolle om brukerne er produktdesignere, kunstnere eller fotografer – alle ønsker én ting, og det er nøyaktige farger. Fargegjengivelsen til nye SC-P5000 er så nøyaktig at du kan skrive ut i full visshet om å få akkurat de fargene du ønsker. Og du trenger ikke å være ekspert for å få disse resultatene. SC-P5000 er svært enkel å installere og bruke, og den har enestående driftssikkerhet, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

SC-P5000 har en rekke nye eller forbedrede funksjoner for å sikre pålitelig daglig drift og redusere vedlikeholdet. Dette omfatter blant annet nye deksler og forseglinger for å begrense støvinntrenging, en forbedret automatisk dysekontroll og en renseprosedyre med veiledning.

Utskriftskvaliteten er like suveren som fargenøyaktigheten, takket være Epsons avanserte skrivehodeteknologi, som sikrer holdbare utskrifter med høy oppløsning. Dråpestørrelse på 3,5 pl og oppløsning på 2880 × 1440 dpi sikrer skarpe, detaljerte resultater, og Ultrachrome HDX-blekk gir mye bedre lysekthet. SC-P5000 passer sømløst inn i alle arbeidsflyter for prøvetrykk, og med SpectroProofer installert kan skriveren utføre automatiske kontroller. Den nye skriveren støttes av alle større RIP- og programvareleverandører.

SureColor SC-P5000 er tilgjengelig fra januar 2017 i fire varianter (fiolett eller LLK, og med eller uten SpectroProofer), til følgende anbefalte utsalgspriser eks. mva.: 20.005 kr uten SpectroProofer og 32.038 kr inkludert SpectroProoferfor begge versjonene.

Nøkkelfunksjoner:

 • Den første og eneste 17-tommers storformatskriveren med fiolett blekk for prøvetrykk
 • Også tilgjengelig i konfigurasjon med LLK-blekk1 for kunst og profesjonell fotografering
 • Begge varianter kan leveres med eller uten SpectroProofer
 • SpectroProofer har et ILS30-spektrometer, som sørger for en automatisk arbeidsflyt for prøvetrykk som er i samsvar med gjeldende M1-standard
 • Automatisk dysekontroll (NVT) for å hindre tilstopping
 • Forbedret brukergrensesnittpanel med integrert veiledning
 • Blekk med forbedret lysekthet sikrer ytterligere 15 års stabilitet2
 • Ny blekkformel for gult med økt partikkelstørrelse som gir høyere lysekthet
 • Nye deksler, forseglinger og antistatiske kluter reduserer støvinntrenging
 • Høy oppløsning på 2880 × 1440 dpi
 • Rengjøring med tidtaker (TCL), som automatiserer rengjøringsprosessen
 • Forebygging av statisk elektrisitet på medier og valse for å forhindre bånddannelse
 • Intern fargerkalibrering (blekkmarkørsensor, eller IMS) for å tilpasse utskriften fra ulike modeller i EPSON SC-P-serien og forhindre fargeavvik som følge av alder og miljøfaktorer
 • Enkelt mediebytte mellom rull og enkeltark
 • Enkel mediehåndtering med trinnvis veiledning på farge-LCD-panelet
 • Kan skrive ut fra papirkassett eller på rullpapir, enkeltark eller kunstpapir
 • Større blekkpatronvolum (200 ml) og mindre blekkdråpestørrelse (3,5 pl) enn konkurrerende produkter
 • Mindre plasskrevende enn tilsvarende skrivere

Se pressemelding i pdf for fotnoter.

Om Epson
Epson er en global teknologileder dedikert til å koble sammen folk, gjenstander og informasjon med originale, effektive, kompakte og presise teknologier. Med et produktutvalg som omfatter alt fra blekkskrivere og digitale utskriftssystemer til 3LCD-projektorer, smartbriller, sensorsystemer og industriroboter, er selskapet fokusert på å drive frem innovasjoner og overgå kundenes forventninger innen blekkteknologi, visuell kommunikasjon, teknologi du kan ha på deg og robotikk.

Epson-konsernet, som eies av japanske Seiko Epson Corporation, har nærmere 73 000 ansatte i 91 selskaper rundt om i verden, og er stolt av bidraget til samfunnene hvor det driver virksomhet og arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen.

http://global.epson.com/

Om Epson Europa

Epson Europe B.V. er lokalisert i Amsterdam og er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Epson Europe har 1700 ansatte, og hadde en omsetning 1551 millioner euro i regnskapsåret 2014. http://www.epson.no

Miljøvisjon 2050

http://eco.epson.com/