Epson er utnevnt til én verdens 100 fremste globale innovatører for sjette året på rad

Innsendte patentsøknader spilte en viktig rolle

Epson er utnevnt til én verdens 100 fremste globale innovatører for sjette året på rad

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, «Epson») står på listen over verdens 100 fremste globale innovatører for 2016, kunngjort av Philadelphia-selskapet Clarivate Analytics, tidligere Thomson Reuters, et selskap for immaterielle rettigheter og vitenskap. Epson har stått på listen hvert år siden starten i 2011.

Hirofumi Hino fra Clarivate Analytics' kontor i Japan overleverte et trofé til Toshiya Takahata, direktør og daglig leder for Epsons divisjon for immaterielle rettigheter, til minne om begivenheten.

Årsaker til valget (som omtalt av Clarivate Analytics)

Metodikken bak listen over verdens 100 fremste globale innovatører er å analysere patenter ut fra fire hovedkriterier (volum, suksess, globalisering og innflytelse). Epson har blitt valgt ut til å stå på listen stort sett takket være sin suksess, en måleenhet som angir forholdet mellom tildelte patenter og antall innsendte søknader.

Immaterielle rettigheter hos Epson

Epson sender inn omtrent 4000 patentsøknader i året. Selskapet eier og opprettholder omtrent 50 000 patenter globalt, og samarbeider til enhver tid med patentkontorer i 20 land eller mer. I patentrangeringene for regnskapsåret 2015 var Epson rangert som nr. 7 i Japan for antall tildelte patenter, nr. 16. i USA og 15 i Kina (av utenlandske selskaper). Epson har IP-funksjonalitet i verdensklasse og er en markedsleder i antall patenter og patentkvalitet i produktkategorier som for eksempel blekkskrivere og projektorer.

 

Kommentarer fra Toshiya Takahata, direktør og daglig leder for Epsons divisjon for immaterielle rettigheter

«Jeg er ekstremt glad for og stolt av at Epson nok en gang har fått den æren det er å stå på listen over verdens 100 fremste globale innovatører. Epsons forretningsstrategier og strategier for immaterielle rettigheter er nært sammenknyttet under konsernets visjon, Epson 25. Anskaffelse av patenter av høy kvalitet som bidrar til vår forretningsdrift, er svært viktig for oss. Jeg tror Clarivate Analytics kunne se og sette pris på det vi gjør, og det er derfor vi igjen har kommet inn på listen over verdens 100 fremste globale innovatører. Immaterielle rettigheter utvider potensialet i Epsons nåværende selskaper i tillegg til våre fremtidige selskaper. Divisjonen for immaterielle rettigheter vil fortsette å samarbeide tett med forsknings- og utviklingsavdelingene våre for å oppnå Epsons mål om å bli et selskap som er virkelig uunnværlig fordi vi skaper produkter og tjenester som bidrar til å gjøre verden et bedre sted.»

Verdens 100 fremste globale innovatører

Clarivate Analytics analyserer immaterielle rettigheter og patenttrender basert på egne data for å finne frem til verdens mest nyskapende selskaper og institusjoner. Analysen dekker fire hovedkriterier: volum, suksess, globalisering og innflytelse. Siden starten i 2011 publiseres rapporten om verdens 100 fremste globale innovatører nå for sjette året på rad.

Du finner mer informasjon i pressemeldingen fra Clarivate Analytics.
http://news.clarivate.com/2017-01-10-Clarivate-Analytics-Names-2016-Top-100-Global-Innovators

Klikk på koblingen nedenfor hvis du ønsker mer informasjon om Epsons aktiviteter innenfor immaterielle rettigheter.
http://global.epson.com/innovation/intellectual_property/