Epson oppnår EcoVadis Platinum for bærekraft

Utmerkelsen rangerer Epson blant topp 1 % av teknologiselskapene for bærekraft

Epson oppnår EcoVadis Platinum for bærekraft

Epson oppnår EcoVadis Platinum for bærekraft

Utmerkelsen plasserer Epson blant topp 1 % av teknologiselskapene for bærekraft

- Epson Europa, 27. oktober 2020 –

Epson har blitt tildelt Platinum-status for CSR av uavhengige EcoVadis [1] Platinavurderingen, som ble etablert i 2020, indikerer at Epson ble rangert blant de øverste 1 % av selskapene i sin bransje [2] Epson har fått gullrangering de siste tre årene. Gull tildeles selskaper som skårer blant de øverste 5 % av selskapene som er evaluert.

Platinavurderingen ble tildelt som en anerkjennelse av Epsons globale initiativer for samfunnsansvar (CSR). EcoVadis-vurderingen fokuserer på fire temaer: miljø, arbeids- og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp. Epson fikk en «fremragende» (høyeste poengsum) for miljø, i tillegg til høye resultater for bærekraftige innkjøp, arbeidskraft og menneskerettigheter og etikk, noe som plasserer selskapet blant topp 1 % innen datamaskin- og tilbehørsbransjen.

Kazuyoshi Yamamoto, President, Epson Europe, legger til: «EcoVadis Platinum-sertifiseringen gir kundene våre trygghet på at Epson iverksetter alle tilgjengelige tiltak for å oppnå bærekraft i hele virksomheten. Bærekraft ligger i vårt DNA, det er del av alt vi gjør. Platinum-status betyr at våre kunder kan være trygge på at alle aspekter av virksomheten vår er uavhengig sjekket og sertifisert, og at vi er forpliktet til å levere de høyeste bærekraftighetsstandardene».

EcoVadis tilbyr en uavhengig, pålitelig, felles plattform for evaluering og vurdering av mer enn 65 000 grupper og selskaper på tvers av 200 bransjer i 160 land ved bruk av CSR-vurderingskriterier som er basert på bærekraftighetsstandarder fra tusenvis av eksterne kilder, som frivillige organisasjoner, fagforeninger, internasjonale organisasjoner, lokale myndigheter og revisjonsorganisasjoner.

Epson ønsker å utnytte sine effektive, kompakte og presise teknologier for å drive innovasjoner på fire områder, inkludert blekkskrivere. Selskapet mener at teknologien kan bidra til å redusere miljøpåvirkningen, øke produktiviteten og spille en viktig rolle i å løse samfunnsproblemer og oppnå de bærekraftige utviklingsmålene i FN.

Epson søker å oppnå sosial bærekraftighet og publiserer informasjon om miljøinitiativer, skaping av sosial verdi, selskapsledelse og andre CSR-aktiviteter i sin integrerte rapport og rapport om bærekraft. Informasjon er også lagt ut på sidene for sosialt ansvar på selskapets nettsted.

Referanser

■ Epson CSR og miljø https://global.epson.com/SR/

Om Epson
Epson er et globalt og ledende teknologiselskap som er dedikert til å koble sammen folk, gjenstander og informasjon med originale, effektive, kompakte og presise teknologier. Selskapet fokuserer på å fremme innovasjoner og overgå kundenes forventninger innen blekk, visuell kommunikasjon, wearables og robotikk. Epson er stolt av sine bidrag til å realisere et bærekraftig samfunn og dets pågående innsats for å realisere FNs bærekraftige utviklingsmål. Den verdensomspennende Epson-gruppen, som er ledet av det Japan-baserte Seiko Epson Corporation, genererer årlige salg av mer enn JPY 1 billion.
 

www.global.epson.com/

 

 

[1] EcoVadis – en uavhengig, betrodd samarbeidsplattform – vurderer virksomheters policyer og handlinger samt deres publiserte rapportering relatert til miljø, arbeids- og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp. EcoVadis' unike CSR-vurderingsmetode dekker mer enn 200 innkjøpskategorier i 160 land. Mer enn 65 000 bedrifter jobber med EcoVadis for å redusere risiko, stimulere innovasjon og bygge gjennomsiktighet og tillit mellom handelspartnere.

 

[2] Produksjon av datamaskiner og perifert utstyr.