Epson PaperLab kommer til Europa

Revolusjonerer resirkuleringen: Omgjør papiravfall til skriverpapir uten bruk av vann - Store miljøfordeler, rask produksjon av ulikt papir og sikker makulering

Epson PaperLab kommer til Europa

Epson, en global innovasjons- og teknologileder, viser PaperLab i Europa for første gang neste år. PaperLab, verdens første kompakte papirproduksjonssystem til kontorbruk, kan produsere nytt papir av makulert avfallspapir med minimalt vannforbruk.

PaperLab-konseptet vises for første gang i Europa på CeBIT (Hannover, 20.-24. mars) som del av en større demonstrasjon av Epsons siste nyskapende kompakte, miljøeffektive og presise arbeidsplassteknologi. Epsons globale leder, Minoru Usui, vil delta på CeBIT for å presentere PaperLab og lansere Epsons nyeste sortiment av nyskapende teknologi for arbeidsplassen.

- Med lanseringen av PaperLab har Epson engasjert seg i å utvikle virkelig nyskapende miljøeffektiv teknologi som vil forandre hva vi gjør og hvordan vi arbeider på kontoret. PaperLab kan resirkulere papiravfall på kontoret ved hjelp av en tørr prosess, og dermed skape et miljøvennlig kontorsystem som reduserer CO2-utslippene, sparer utgifter til innsamling, avhending og logistikk, sikrer trygg avhending av konfidensielle dokumenter og sparer vann, som brukes i store mengder i tradisjonelle resirkuleringsprosesser, sier Minoru Usui, toppsjef i Epson.

PaperLab blir snart kommersielt tilgjengelig i Japan. Virksomheter vil kunne bruke PaperLab til å produsere papir i forskjellige størrelser, tykkelser og typer, fra skriverpapir til visittkortpapir og farget og parfymert papir. Lanseringsplanen for andre regioner er ennå ikke fastsatt.

- Som en del av engasjementet for bærekraft har Epson beskrevet sin Miljøvisjon 2050, med et mål om 90 % reduksjon i CO2-utslipp gjennom alle våre produkters og tjenesters livssyklus innen 2050. I mellomtiden implementerer Epson en rekke miljøtiltak i tråd med konsernvisjonen Epson 25, og bidrar til å implementere et langsiktig strategisk fokus på bærekraft med fire fokusområder som dekker produkter, produksjon, miljø i lokalsamfunnet og nye perspektiver. Som en del av overgangen fra et «business-selskap» til et «samfunnsselskap» har Epson et mål om å gi sine kunder effektive, kompakte, og presise teknologier, kommenterer Minoru Usui.

Epson har allerede gjort store fremskritt med å redusere miljøpåvirkningen fra alle sine produkter og produksjonsprosesser. I henhold til bærekraftresultatene for regnskapsåret 2015 har selskapet så langt oppnådd 43 % reduksjon i CO2-utslipp, 33 % reduksjon i avfall og 55 % reduksjon i vannforbruk.

PaperLab-funksjoner

1. Kontorbasert resirkuleringsprosess

Vanligvis resirkuleres papir i en omfattende prosess som ofte omfatter transport av papiravfall fra kontoret til et anlegg for papirproduksjon (resirkulering). Med PaperLab ønsker Epson å skape en kortere resirkuleringsprosess som kan finne sted på kontoret.

2. Sikker destruering av konfidensielle dokumenter

Til nå har organisasjoner måttet leie underleverandører til å håndtere avhending av konfidensielle dokumenter, eller de har makulert selv. Med PaperLab kan organisasjonene selv sikre trygg destruering av dokumenter i egne lokaler i stedet for å levere dem til en underleverandør. PaperLab bryter dokumentene ned til papirfiber, slik at informasjonen blir helt borte.

3. Rask produksjon av ulike typer papir

PaperLab produserer det første nye arket omtrent tre minutter etter at brukeren har fylt den opp med avfallspapir og trykket på Start-knappen. Systemet kan produsere omtrent 14 A4-ark per minutt og 6 720 ark på en åttetimers arbeidsdag.

Brukerne kan produsere en rekke typer papir for å dekke sine behov, fra skriver- og kopipapir i A4- og A3-format i ulike tykkelser til visittkort, farget papir og til og med parfymert papir.

4. Miljøvennlighet

PaperLab lager papir uten bruk av vann. Vanligvis krever det omtrent 2,5 desiliter vann for å lage ett enkelt A4-ark. Siden vann er en verdifull global ressurs, følte Epson at det var behov for en tørr prosess. I tillegg vil en prosess med resirkulering av papir i egne lokaler krympe og forenkle resirkuleringssyklusen. Brukere kan forvente å kjøpe mindre nytt papir og redusere CO2-utslippene i forbindelse med transport.

PaperLab-teknologi

Epsons kompakte, energibesparende og svært nøyaktig teknologi gjør det mulig for selskapet å utvikle små, energieffektive produkter som gir enestående nøyaktighet og ytelse. Med skriverbaserte arbeidsoperasjoner som dekker alt fra alminnelige forbrukere til kontorer og kommersielle og industrielle sektorer, har Epson omfattende ekspertise på blekk og medier, og i tillegg kapasitet til å produsere pålitelige og holdbare og stabile systemer. I tillegg til dette har Epson utviklet en tørrfiberteknologi uten vann, en helt ny teknologigruppe, spesielt for PaperLab.

Tørrfiberteknologien består av tre separate teknologier: Fibrering, binding og forming.

Fibrering

Ved hjelp av en original mekanisme blir avfallspapiret gjort om til lange, tynne, bomullslignende fibre. Denne prosessen destruerer umiddelbart og fullstendig alle konfidensielle dokumenter. Siden PaperLab ikke bruker vann, krever den heller ikke tilgang til vann og avløp. Det, i tillegg til den kompakte størrelsen, gjør den lett å installere på bakrommet på kontoret eller på et lagerrom.

Binding

En rekke ulike bindemidler kan legges til det fibrerte materialet for å øke bindestyrken i papiret og gjøre det hvitere, eller man kan legge til farge, parfyme, flammemotstand eller andre egenskaper man trenger til et bestemt bruksområde.

Forming

Brukerne kan produsere ark med kontorpapir i A4- eller A3-format og til og med papir til visittkort takket være formingsteknologien, som gjør det mulig å styre tettheten, tykkelsen og størrelsen på papiret.

Epson har som mål å hjelpe kundene sine med å øke produktiviteten ved å tilby raske bedriftsblekkskrivere med lave kostnader per side. Og ved å bruke PaperLab til å gjøre brukt papir om til nytt, tror selskapet at man på alle typer kontorer vil begynne å tenke på papir på en helt ny måte.

  • Klikk her for å vise produktkonseptfilmen.

Om Epson
Epson er en global teknologileder dedikert til å koble sammen folk, gjenstander og informasjon med originale, effektive, kompakte og presise teknologier. Med et produktutvalg som omfatter alt fra blekkskrivere og digitale utskriftssystemer til 3LCD-projektorer, smartbriller, sensorsystemer og industriroboter, er selskapet fokusert på å drive frem innovasjoner og overgå kundenes forventninger innen blekkteknologi, visuell kommunikasjon, teknologi du kan ha på deg og robotikk.

Epson-konsernet, som eies av japanske Seiko Epson Corporation, har nærmere 73 000 ansatte i 91 selskaper rundt om i verden, og er stolt av bidraget til samfunnene hvor det driver virksomhet og arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen.

http://global.epson.com/

Om Epson Europa

Epson Europe B.V. er lokalisert i Amsterdam og er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Epson Europe har 1700 ansatte, og hadde en omsetning 1551 millioner euro i regnskapsåret 2014. http://www.epson.no

Miljøvisjon 2050

http://eco.epson.com/