Epson side om side med Steve McCurry for å fortelle hans (og vår) historie

Steve McCurry har nok en gang valgt Epson for å kunne dele sin fotofortelling med entusiastiske fans. Denne gangen står også Italia for tur. Han samarbeider igjen med Epson Italia som deltar i McCurrys store utstilling i Roma ved å gjøre opptrykk av hans viktigste bilder som utgjør et syntese av en tretti år lang, bemerkelsesverdig karriere, blant annet det kjente bildet av den afghanske jenta.

Epson side om side med Steve McCurry for å fortelle hans (og vår) historie

Roma, 2. Desember 2011 – Epson samarbeider side om side med Steve McCurry, - en av de ypperste fotografene i vårt århundre, ikke bare i hans studio i New York, der han har i årevis benyttet Epsons teknologi, men også ved den store utstillingen i Roma, Steve McCurry.  Utvalget av bilder inneholder over 200 arbeider viet de 30 mest intense årene i hans karriere, i tillegg til de mest fantasieggende bildene fra hans reiser i Italia.  

Epson har enda en gang bistått den berømte fotografen ved å trykke opp over 50 av de viktigste arbeidene presentert på utstillingen. Gjennnom dette samarbeidet har Steve McCurry og Epson, gjennom Studio D’Arte Berné, arbeidet intenst med nøyaktig korrektur, detaljkontroller, kromatiske tilpasninger og raffinert redigering for slik å kunne frembringe de endelige opptrykkene, som i følge fotografen selv, gjør det på nytt mulig å bringe frem “de samme fargene og følelsene som han opplevde i det øyeblikket da han tok bildet”.    

Videoen “Epson presents Steve McCurry, Making of - 2011”, en beskrivelse av dette fascinerende eventyret forteller hele historien. Hovedpersonene er, i tillegg til McCurrys bilder, teknologi, blekk og papir fra Epson, som gjør historiene som fortelles gjennom bildene konkrete med en sosial dimensjon og gir de besøkende ved utstillingen en unik opplevelse. 

“Vi har en lang historie med samarbeid med store fotokunstnere” – bekrefter Massimo Pizzocri, administrerende Direktør i Epson Italia – noe over 10 års utgivelse av Epson-kalenderen er et bevis på. Vi er stolte av at en av de største fotokunstnere i vårt århundre, Steve McCurry, bruker Epsons teknologi for å frembringe sine fantastiske bilder, og vi er glade for å kunne gi vår støtte til denne nye utstillingen som nå kommer til Italia”.

Epson Gruppen - Epson, verdensledende innen innovasjon og billdebehandling, har som sitt primære mål å overgå kundenes forventninger verden over, med en teknologi som garanterer kompakthet, redusert strømforbruk og høye ytelser.  Dette oppnås gjennom en serie produkter, fra skrivere til 3LCD videoprojektorer både til profesjonell – og hjemmebruk, og helt til elektroniske anordninger og kvarts. Epson-gruppen har gjennom markedsledende Seiko Epson Corporation, med hovedkontor i Japan, nesten 75 000 ansatte i 100 selskaper over hele verden, og er stolte av å kunne bidra til globalt miljøvern og støtte lokalsamfunnene hvor Epson har operasjoner. http://global.epson.com

Epson Europa - Epson Europe B.V. med kontorer i Amsterdam, Nederland, er hovedkontoret for grupperegionen EMEAR (Europa, Midtøsten, Russland og Afrika). Epson Europa har for regnskapsåret 2010 en bekreftet omsetning på 1583 millioner Euro og har cirka 1594 ansatte. www.epson.eu

http://www.stevemccurryroma.it/allestimento.php?lang=eng

http://www.stevemccurryroma.it/allestimento.php?lang=eng