Epson sikrer utskriftskvaliteten ved Morten Krogvolds workshops

Epson samarbeider med Morten Krogvold og både selskapets printere, fotopapir, blekk, programvare og kompetanse benyttes ved den anerkjente fotografens populære workshops. En sentral del er å lære deltakerne produksjon av kvalitetsutskrifter og gi bildene egen identitet.

Epson sikrer utskriftskvaliteten ved Morten Krogvolds workshops

Morten Krogvold trenger egentlig ingen nærmere presentasjon. Han har fotografert mennesker som Nelson Mandela, hatt over 100 utstillinger i inn- og utland, utgitt 18 bøker, laget en rekke TV-programmer, er ridder av St. Olavs orden og mottatt mange prestisjetunge priser. Det er med andre ord ikke rart at workshop-ene i Oslo og Vågå er svært populære blant fotointeresserte på alle nivåer.

Epson har også en fremtredende og ledende posisjon blant hobby- og proff-fotografer som følge av selskapets anerkjente fotoprintere, blekkteknologi og fotopapir. Morten Krogvolds workshops er derfor en naturlig arena for Epson.

Egne uttrykk
I august ble det  avholdt workshop for 25 deltakere i Krogvolds Studio 7 i Akersgaten – og deltakernes beste bilder ble rammet inn og stilt ut på ærverdige Hotel Continental. Morten Krogvold er svært opptatt av at kursdeltakerne lærer å få frem egne uttrykk i bildene og som følge av det også utskriftene sine. Per Arnfinn Persen i Profil Data bistod derfor med faglig innlegg og lærte deltakerne å printe.

For å vise hvor stor betydning kvalitetspapir har for bildekvalitet og –identitet, stilte Epson med blant annet FineArt fotopapirene Epson HotPress Natural og HotPress Bright. Bildene ble skrevet ut på Epson SureColor SC-P800 som produserer virkelighetstro kvalitetsbilder med jevne fargeoverganger og -toner.

Brukervennlig programvare
Per Arnfinn Persen introduserte også deltakerne for programvaren Epson Print Layout. Den er tilgjengelig på www.epson.no og kan lastes ned gratis for brukere av Epsons P-serieskrivere. Epson Print Layout er et brukervennlig printprogram som gir forbedret funksjonalitet og fleksibilitet til å lage kontrollerte utskrifter i sort hvitt og farger raskt og enkelt. Programmet støtter direkte utskrift fra Lightroom, Photoshop og Nikon ViewNX-i.

Epson Print Layout og Epsons unike Advanced Black&White-teknologi gir forbedrede sort-hvitt-utskrifter, uten fargestikk og dypere sort sammenlignet med utskrift med ICC-profil. Og med fargehjulet i Epson Advanced Black&White kan man i tillegg skape egne utrykk og toner for enklere gjenkjennelighet av sort-hvitt-bilder. Man kan også konvertere fargebilder direkte til sort-hvitt.

Programvaren har også unike funksjoner for canvasprinting med mulighet for å angi rammetykkelse, fargelegge, speilvende og gjøre uskarpt det som skal på blindrammesiden. Man kan også lage et fritt antall maler for drag&drop-utskrift, f.eks. 60x90 cm for lerret, eller ulike layoutmaler for Moab Chinle Digital fotobok på 8x8 og 12x12.

Vågå next
I høst er det duket for flere workshops, denne gang de årlige på Vågå hotell i Gudbrandsdalen som startet allerede i 1989. Hotellet har investert i Epson-printere og Epson leverer blekk, papir og programvare. Programvare og valg av riktig papir til rett bilde er avgjørende, og Per Arnfinn Persen skal lære deltakerne å printe med høyeste kvalitet. Kursene er populære som alltid, og derfor er det satt opp ekstrakurs i trinn 3 20.-26. oktober. Påmelding skjer direkte til Vågå hotell.  


Om Epson
Epson er et global og ledende teknologiselskap som er dedikert til å koble sammen folk, gjenstander og informasjon med originale, effektive, kompakte og presise teknologier. Med et produktutvalg som omfatter alt fra blekkskrivere og digitale utskriftssystemer til 3LCD-projektorer, smartbriller, sensorsystemer og industriroboter, er selskapet fokusert på å drive frem innovasjon og overgå kundenes forventninger innen blekkteknologi, visuell kommunikasjon, teknologi du kan ha på deg, og robotikk.

Epson-konsernet, som eies av det japanske selskapet Seiko Epson Corporation, har over 67 000 ansatte i 90 selskaper rundt om i verden og er stolt av bidraget til samfunnene hvor det driver virksomhet og arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen.

www.global.epson.com

Om Epson Europa

Epson Europe B.V. er lokalisert i Amsterdam og er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Epson Europe har 1 700 ansatte, og hadde en omsetning 1,577 millioner euro i regnskapsåret 2015. http://www.epson.no

Miljøvisjon 2050  

http://eco.epson.com/