Epson slår seg sammen med AVS for å projisere et stort lysshow på murene i gamlebyen i Jerusalem

Tjue EB-L25000U laserprojektorer er synkroniserte for å skape et imponerende lysshow over 4 500 m²

Epson slår seg sammen med AVS for å projisere et stort lysshow på murene i gamlebyen i Jerusalem

24. mai 2017 Murene i gamlebyen i Jerusalem har blitt lyst opp som aldri før takket være Epsons kraftige laserinstallasjonsprojektorer EB-L25000U, i deres mest ambisiøse prosjekt til nå. Som en del av et av de mest ambisiøse audiovisuelle prosjektene noen gang sett i Israel, har tjue projektorer blitt synkronisert for å bringe 4 500 m² av bymurene i gamlebyen til liv med fargerike animerte bilder, mens hundre opplyste droner danner figurer og meldinger i himmelen over.

Dette prosjektet, som vises hver dag mellom Jaffaporten og Habonimhagen, bruker kraften fra den nyeste laserprojeksjons- og droneteknologien sammen med murer som har stått der i nesten fem hundre år, til å fortelle historien om byen ved hjelp av levende, fargerike bilder, i et varm, støvete miljø som kan være utfordrende for projektorer.

"Da vi ble kontaktet for å bli med på et av de største multimediaprosjektene som noen sinne har blitt arrangert i Israel, var det klart for oss, at i tillegg til fantasi, måtte vi komme med en helt ny verden av innhold og ideer som brøt eksisterende grenser, og bruke det nyeste innen teknologi," sier Malki Shem-Tov, medprodusent og administrerende direktør i AVS, ett av de største og mest spesialiserte multimedialøsningsselskapene i Israel, som leverte profesjonelle og tekniske løsninger som de har tilegnet seg gjennom mange andre store arrangementer.

Tjue projektorer og seks kilometer kabel

I tillegg til tjue Epson-projektorer, og med hjelp fra S.A. Systems Ltd., en strategisk partner av Epson Israel, la AVS seks kilometer optisk fiberkabel for å overføre bildene til projektorene, i tillegg til hundre huber. "Sluttresultatet som israelerne fikk se på åpningskvelden, og som kan ses til midten av juli 2017, er resultatet av to måneders intensiv planlegging", sier Lee Harrison, utviklingsdirektør hos Epson Europes avdeling for profesjonelle projektorer, som reiste til Israel for å overse og gi råd ved iscenesettelsen av dette enorme prosjektet.

"AVS-teamet, som ble ledet av administrerende og teknisk direktør Assaf Shem-Tov, valgte EB-L25000U, Epsons mest kraftige og avanserte laserprojektor, som har brakt Epson inn i en helt ny æra for projisering i storskala", fortsetter Harrison. "Vår nye flaggskipsprojektor, som allerede er i bruk under konferanser, utendørsarrangementer og show i stor skala, er lettere og mindre enn konkurrerende modeller¹, men gir en svært kraftig lyskilde på 25 000 lumen. Den er også ekstremt robust og svært bestandig mot miljømessige utfordringer, noe som er viktig når man må jobbe uten stopp i 35 graders varme og støvet man finner i Jerusalem."

En holdbar løsning for de tøffeste omgivelsene

I henhold til Oren Fleisher, administrerende direktør for Epson Israel, gjør de nye laserprojektorene et betydelig hopp når det gjelder ytelse, og de forsterker selskapets posisjon som nummer én på projeksjonsmarkedet. Han sier, "Epson har blitt kåret til verdens ledende produsent av projektorer av Futuresource². Denne lederposisjonen, særlig med konkurranse fra alle retninger, er noe vi ikke tar for gitt. En del av vår suksess ligger i å være ledende innen innovasjon globalt også. Målet vårt, som blir eksemplifisert av dette prosjektet, er å gjøre noe som ingen trodde var mulig eller har sett en løsning på i tillegg til å være den som tar det ett skritt videre, samtidig som man lytter til nøyaktig det kunden ønsker."

Den holdbare og pålitelige projektoren EB-L25000U viste seg å være perfekt for de varme og støvete omgivelsene den skulle fungere i, og den var også enkel å installere, takket være et optimalisert kjølesystem som gjør det mulig å installere, og projisere fra enhver vinkel. Med en struktur av rørramme og bunnplate har projektoren et robust kabinett som tåler slag og støt under transport og montering. I tillegg gir en forseglet optisk enhet og et uorganisk fosforhjul med 20 000 timer med pålitelig drift³ uten behov for vedlikehold, noe som betyr at arrangører av festivaler som denne kan "montere og glemme", i visshet om at de får kontinuerlig, bekymringsfri ytelse.

– Slutt –

¹ Per september 2016.

² Den største andelen av markedet for projektorer på mer enn 500 lumen. Undersøkelse utført av Futuresource Consulting Limited i perioden 2001 til 2016.

³ Anslått tid før lysstyrken reduseres 50 % fra første bruk. Målt ved akselerasjonstest med antatt partikkeltetthet på 0,04–0,20 mg/m3. Tiden varierer avhengig av bruksforhold og -miljøer.