Epson topper projektormarkedet i Norge

… og tildelt prestisjetunge internasjonale priser

Epson topper projektormarkedet i Norge

09.oktober 2012 –Epson, global markedsleder i projektormarkedet, opplever stor suksess med sine projektorer og har nylig vunnet prestisjetunge internasjonale priser av EISA og TIPA. Nå har Epson også kapret førsteplassen i det norske markedet.

Markedsleder i både forretnings- og forbrukersegmentet

Epson utvikler projektorer til både forretnings-, privat- og undervisningsmarkedet. I Norge viser halvårsrapporten fra analyseselskapet DMR at Epson hadde en markedsandel i Norge på 22,1 prosent i første halvår. Dermed er selskapet nå markedsleder i Norge totalt sett. Rapporten viser også at Epson også er markedsleder både i forretnings- og hjemmekinosegmentet med en markedsandel på henholdsvis 17, 4 og 41,4 prosent.
- Grunnen til at vi har oppnådd en slik posisjon er først og fremst godt samarbeid med forhandlerne. I tillegg har vi den største bredden av alle projektorprodusenter og er med på å sette standard på krav til kvalitet og spesifikasjoner i markedet, sier Country Manager Stig Riise Andresen i Epson Norge.

Utmerkelser fra EISA og TIPA
Ifølge Stig Andresen er også Epsons 3D-projektorer en viktig grunn. Selskapet valgte å lansere disse noe senere enn de fleste andre produsentene blant annet for å være sikker på at det var et tilstrekkelig engasjement blant innholdsleverandørene av 3D-innhold og at projektorene støttet et bredt utvalg av 3D-kilder.

Projektoren EH-TW9000W er et eksempel på dette. Den ble lansert for cirka et år siden og var den første 3D-projektoren i markedet med full-HD og trådløst nettverk. Nylig ble den kåret til Årets europeiske projektor av European Imaging and Sound Association (EISA) og har også mottatt en utmerkelse fra TIPA (Technical Image Press Association).

- Epsons projektorer er svært lyssterke og stadig flere får øynene opp for hvilken opplevelse 3D på storskjerm gir. Dette, i tillegg til bred distribusjon eksempelvis via Elkjøp, har skutt fart i salget, sier Stig Andresen.

Om Epson

Epson er en ledende aktør internasjonalt når det gjelder bildebehandling, og har en produktportefølje som spenner fra skrivere og 3LCD-projektorer for hjemmebrukere og kontorer til sensorer og andre mikroenheter. Selskapet har som mål å overgå visjonene til sine kunder med kompakt og energisparende presisjonsteknologi i markeder som spenner fra profesjonelle og hjemmebrukere til kommersielle foretak og industri.

Epson-konsernet, som eies av det japanske selskapet Seiko Epson Corporation, har mer enn 75 000 ansatte i 97 selskaper rundt om i verden, og er stolt av sitt bidrag til det globale miljøet og samfunnene hvor det driver virksomhet. http://global.epson.com/

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., med hovedkontor i Amsterdam, er selskapets regionale hovedkvarter for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Med en arbeidsstyrke på 1594 ansatte hadde Epson Europe i regnskapsåret 2010 en omsetning på 1583millioner euro. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050   http://eco.epson.com/