Epson viser de nyeste digitale tekstilutskriftsløsningene på Heimtextil 2017

Ved Heimtextil 2017 viser Epson den mest avanserte serien med digitale tekstilskrivere noensinne

Epson viser de nyeste digitale tekstilutskriftsløsningene på Heimtextil 2017

  • Epson og Robustelli viser et utvalg av digitale tekstilskrivere som møter behovet for produksjon fra små opplag/prøver av innredning til hjemmet, til store volum og utskrift på produksjonsnivå. 
  • Epson samarbeider med unge tekstildesignere i «Design for Living»-initiativet for å presentere fleksibiliteten og potensialet for digitaltrykk innenfor en rekke innredningsprodukter til hjemmet.
  • 10-13. januar 2017, Messe Frankfurt, Stand C10, Hall 6.0

Ved Heimtextil 2017 viser Epson den mest avanserte serien med digitale tekstilskrivere noensinne. Den er utviklet for å møte krav som fleksibilitet, kostnadseffektivitet og bærekraftige produksjonsløsninger fra det profesjonelle tekstilmarkedet. Fra start-nivå og små opplag til high-end produksjonssystemer har Epson et utvalg av digitale skrivere som kombinerer suveren teknologi, Epson Micro Piezo skrivehoder og dedikert blekk.

For første gang på Heimtextil, viser Epson den innovative digitale produkjonsskriveren Monna Lisa®. I løpet av de siste 10 årene, har Monna Lisa revolusjonert det digitale tekstilmarkedet ved å bevege seg fra pionerfasen fra prøving over til pålitelig full-skala produksjon. Produsert av Robustelli med Epson skrivehoder, og ved bruk av Genesta® blekk utviklet av Epson i samarbeid med For.Tex, er Monna Lisa en unik totalløsning for det profesjonelle tekstilmarkedet. Tilgjengelig i tre utskriftsbredder (180, 220 and 320 cm), gir den redusert produksjonstid, muligheten til å skrive ut tilpasset design på alle typer stoff, lave kostnader og fleksibilitet på prøveutskrifter. 

I dag er over tre millioner kvadratmeter skrevet ut på stoff med Genesta pigmentert blekk: På Heimtextil vil den 160cm Monna Lisa T16-modellen benytte åtte-fargers Genestapigmentert blekk for å skrive ut på naturlig stoffer for et variert utvalg av tekstiler for hjemmet. Besøkende vil se trykte stoffer av høy kvalitet med høy kromatisk nøyaktighet, re-produserbare og motstandsdyktige og holdbare farger . I tillegg, fordi utskrifter på Monna Lisa med Genesta pigmentert blekk ikke krever damping eller vasking, er det en svært miljøvennlig prosess som møter industriens fokus på miljøvennlige produksjonsteknikker.

Epson vil også demonstrere SureColor SC-F9200, 64-tommers modellen fra SureColor-serien av en rekke dye-sublimeringsskrivere som er rimelig og enkel i bruk. Denne svært fleksible maskinen er ideell for produksjon av små til mellomstore volumer av tekstiler av høy kvalitet og for sublimering av skreddersydd design på harde underlag som bordplater, krus, bestikk og vaser med mer. SC-F9200 er en fire-farger-skriver som bruker Ultrachrome DS blekk med HDK Svart med høy tetthet. Den har dobbelt Epsons PrecisionCore TFP skrivehode for å sikre konsistente og pålitelige resultater med suveren farge og klarhet. Besøkende ved standen vil også kunne se skrivebordsmodellen Epson SureColor SC-F2000 direct-to-fabric-skriver i aksjon med produksjon av håndklær, forklær, puter og vesker on-demand og i løpet av minutter.

Epson samarbeider tett med tekstildesignere og høyskoler rundt om i verden for å utforske tyngden av digital trykking innen mote og innredningsbransjer. I anledning Heimtextil har selskapet slått seg sammen med fire unge europeiske tekstildesignere fra «Design for Living»-initiativet for å vise frem fleksibiliteten og potensialet for digitaltrykk ved å lage en rekke tekstilprodukter. På standen vil et tilpasset design fra en av disse studentdesignerne være implementert på tvers av flere stoffer og produkter for hjemmet for å vise frem hvor stor frihet og muligheter Epson og Robustelli-teknologien gir designere og produsenter.

Giovanni Pizzamiglio, Head of Pro-Graphics Sales, Epson Europa, sier: “Valg og tilpasning er hva tekstilbransjen ønsker seg og Epsons svært allsidige skrivere for sublimering og direkte-til-naturlig stoff, er utviklet for å møte denne etterspørselen. Det betydelige utvalget av ull, lin, bomull, silke og polyester-baserte stoffer som kan skrives ut, kombinert med det siste innen Epson-teknologi innenfor digital tekstiltrykk, betyr at det nå er mulig å gjengi høy kvalitet, levende og slitesterk design i alle volum. Vårt mål er å gi designere, produsenter og forhandlere evnen til å produsere kvalitet, skreddersydde tekstilprodukter kostnadseffektivt og raskt for å møte hurtig skiftende markedstrender. 


Om Epson

Epson er en global teknologileder dedikert til å koble sammen folk, gjenstander og informasjon med originale, effektive, kompakte og presise teknologier. Med et produktutvalg som omfatter alt fra blekkskrivere og digitale utskriftssystemer til 3LCD-projektorer, smartbriller, sensorsystemer og industriroboter, er selskapet fokusert på å drive frem innovasjoner og overgå kundenes forventninger innen blekkteknologi, visuell kommunikasjon, teknologi du kan ha på deg og robotikk.


Epson-konsernet, som eies av japanske Seiko Epson Corporation, har nærmere 73 000 ansatte i 91 selskaper rundt om i verden, og er stolt av bidraget til samfunnene hvor det driver virksomhet og arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen.

http://global.epson.com/

Om Epson Europa 

Epson Europe B.V. er lokalisert i Amsterdam og er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Epson Europe har 1700 ansatte, og hadde en omsetning 1551 millioner euro i regnskapsåret 2014. 

http://www.epson.no

Miljøvisjon 2050

http://eco.epson.com/