Film- og fotoflatbedskannere fra Epson setter ny standard

Film- og fotoflatbedskannere fra Epson setter ny standard

16. september 2014 – Epson lanserer to film- og fotoflatbedskannere i toppklassen: Perfection V850 Pro og Perfection V800 Photo for konvertering av kataloger og samlinger av fotofilm og utskrifter tilbake til profesjonelle digitale bilder av høy kvalitet. Kvaliteten på optikken, størrelsen på skanneområde, det brede utvalget av filmformater som støttes, og avanserte alternativer for fjerning av riper og støv gjør skannerne til markedsledende i dette segmentet.

Med Perfection V850 Pro og Perfection V800 Photo får brukeren det beste i profesjonell skannekvalitet, hastighet og produktivitet på et bredt utvalg formater for positiv- og negativfilm, herunder 35 mm filmstrimmel, 35 mm dias, mellomformat og 5 x 4 tommer. Funksjonsrike Perfection V850 Pro er den ideelle skanneren for profesjonelle fotografer og viderekomne amatørfotografer. Fotoentusiaster som ønsker å skanne et bredt utvalg film i forskjellige formater, får med Perfection V800 Photo brukervennlig funksjonalitet og raske høyoppløselige resultater.

Perfection V850 Pro og Perfection V800 Photo vises frem for første gang i Europa på Photokina (Stand B11, Hall 2.2, 16–21. september 2014, Kölnmesse, Köln).

Det doble linsesystemet gir skanning med høy optisk oppløsning for film og bilder (henholdsvis 6400 dpi og 4800 dpi) med automatisk valg av riktig linse for optimal skannekvalitet og -hastighet. Skannerne har en høy optisk tetthet (4.0 Dmax) og gjengir et bredt spekter av toner med ekstremt høy nøyaktighet, spesielt i mørke områder på originalene.

Filmhodene med ny design er mer robuste og gir bedre kontroll for å justere høyden til filmholderen for å finjustere fokuspunktet og oppnå skarpere fokus. De nye filmholderne har også en anti-Newton-ringplate for å holde originalene flate og oppnå bedre skannekvalitet. V850 kommer med et ekstra sett for økt produktivitet.

Begge modellene har Digital ICE-teknologi for å fjerne defekter som støv, hår, riper, fingeravtrykk og krøller fra filmer, dias og bilder, noe som sparer tid og bryet med manuell retusjering. Digital ICE for film har en avansert kombinasjon av infrarødt lys og komplekse algoritmer for å oppdage og fjerne defekter på overflaten.

For å oppnå høy produktivitet er skannerne utstyrt med Epsons ReadyScan LED-teknologi som gir en oppvarmingstid på mindre enn ett sekund, noe som gjør at brukerne kan begynne å skanne nesten umiddelbart. Begge skannerne er ENERGY STAR-kvalifisert takket være blant annet ReadyScan LED-teknologiens svært lave strømforbruk, og den ekstremt lave skannetemperaturen fra LED-lyskilden gjør det trygt å skanne selv skjøreste originalene.

Tilleggsfunksjoner for Perfection V850 Pro omfatter: Høypassoptikk (et antirefleksbelegg på linsen og superreflekterende speil som leverer høyest mulig bildekvalitet og forbedrer skannehastigheten), Fluid Mount Accessory for skanning, som kan bestilles gratis (også tilleggsutstyr for V800 Photo), og profesjonell skanneprogramvare, som SilverFast® SE Plus 8 og i1 Scanner.

Perfection V850 Pro og V800 Photo er tilgjengelige i oktober til veiledende utsalgspriser på henholdsvis kr 7795 og kr 5895 inkl. mva.

Om Epson

Epson er en ledende global aktør innen bildeprodukter inkludert skrivere, 3LCD projektorer og små –og mellomstore LCD’er. Med en innovativ og kreativ kultur, fokuserer Epson på med sine produkter - kjent for overlegen kvalitet, funksjonalitet, kompakthet og energieffektivitet – å overgå visjonen og de forventninger kunder har verden over.

Ledet av det Japan-baserte Seiko Epson Corporation, består Epson Group av over 73.000 ansatte i 94 selskaper rundt om i verden, og er stolt av vedvarende bidrag til det globale miljøet og til lokalsamfunn der Epson er representert. http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V. er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midt-Østen, Russland og Afrika og er lokalisert i Amsterdam. Epson Europe hadde 1655 ansatte og en omsetning på 1540 millioner euro i regnskapsåret 2012. http://www.epson-europe.com

Miljøvisjon 2050

http://eco.epson.com