Gjør undervisningen levende med Epsons nye dokumentkameraer

Takket være kameraets mange smarte funksjoner og egenskaper kan lærere skape et dynamisk læringsmiljø for elevene

Gjør undervisningen levende med Epsons nye dokumentkameraer

20. januar 2016 – Epson lanserer to nye dokumentkameraer som passer ideelt til Epsons projektorer for undervisningssektoren. Nå med kamera i full HD-oppløsning, slik at hele klassen kan få glede av bilder og video med fantastisk skarphet og klarhet. Takket være parallelle videoutganger kan høykvalitetsinnhold vises på flere skjermer samtidig, for eksempel på bærbar datamaskin, projektor og TV.

Med dokumentkameraene ELPDC21 og ELPDC13 kan lærere gjøre undervisningen levende på en morsom og interessant måte, slik at elevene holdes engasjerte og lettere kan oppnå kan gode resultater. Takket være kameraet med full HD-oppløsning vil bildene være skarpe og klare, slik at elevene får med seg de minste detaljer. Kameraet har et stort opptaksområde (A3), som gjør at to hele sider fra en lærebok, kart, detaljerte diagrammer og tredimensjonale gjenstander kan vises til hele klassen uten at du må flytte på kameraet.

Disse kameraene er ikke bare overlegne når det gjelder bilder: Skjermoppfriskningsfrekvensen på 30 bilder per sekund sørger for jevn videostrømming med imponerende klarhet og skarphet. Når det er behov for god forstørrelse, for eksempel ved gjennomgang av historiske tekster, sørger digital og optisk (bare ELPDC21) zoom og en innebygd LED-lampe for at selv de minste detaljer kommer frem. Muligheten til å koble til mikroskop gjør at svært små gjenstander vises på en stor skjerm – ideelt for naturfagundervisning.

Trevor Holt, produktsjef i Epson Europe, sier: "Vi har lyttet til kundenes tilbakemeldinger på de populære forrige modellene og utviklet en rekke nye funksjoner for å gjøre denne serien enda bedre. I tillegg til at kameraet nå støtter visning av bilder i full HD-oppløsning, kan levende bilder og video vises på flere skjermer samtidig, for eksempel på bærbar datamaskin, projektor og TV, takket være parallelle videoutganger. Lærere kan nå betjene dokumentkameraet direkte fra det projiserte skjermbildet[1]. De slipper derfor å gå frem og tilbake og kan lettere holde elevene engasjerte."

Begge dokumentkameraene har skjermdelingsfunksjonalitet, som gir ekstra fleksibilitet. Lærere kan nå vise ulikt innhold side om side på en stor skjerm for å illustrere for eksempel forskjellen på plante- og dyrevekst.

Begge kameraene er lette og bærbare, og med den medfølgende myke bærevesken er de derfor enkle å ta med seg fra klasserom til klasserom. Takket vært en Kensington-lås og en sikkerhetsstang slipper skoler og utdanningsinstitusjoner å bekymre seg når kameraet er uten tilsyn eller ikke er i bruk.

ELPDC21 og ELPDC13 er kompatible med alle projektorer i EB-5-serien med kort og ekstra kort projeksjonsavstand,1 og de vil være tilgjengelig fra og med februar 2016.

Nøkkelfunksjoner

ELPDC21ELPDC13
To-megapiksel kamera for bilder i full HD (1080p)
Skjermoppfriskingsfrekvens på 30 bilder per sekund for skarpe, klare bilder
Stort opptaksområde (A3)
Innebygd LED-lampe for bruk selv i omgivelser med lite lys250 lux250 lux
Innebygd mikrofon
Ettrykks autofokus
Rotasjon av mekanisk armL.rett: -90° til +90° V.rett: -90° til 0°L.rett: -90° til +90° V.rett: -90° til 0°
Frysfunksjon
Zoomfunksjon som får med hver detalj12x optisk 10x digital16x digital
Støtte for bilder i 1080p-oppløsning med VGA-, HDMI- og USB-utganger
Støtte for parallell videoutgang
Spor for SD-kort for opptak av video og stillbilder
Støtte for skjermdeling av stillbilde- eller videofiler på SD-kort og levende bilder via dokumentkameraet
Mikroskoputstyr inkludert
Skriv notater både på stillbilder og video med Easy Interactive Tools versjon 4.0
Fjernkontroll for betjening av både dokumentkamera og Epson-projektorer i EB-6-serien
Lett og bærbart (bæreveske inkludert)2,6 kg2,5 kg
Kensington-lås og sikkerhetsstang for tyverisikring

Om Epson

Epson er en global teknologileder som skal drive nyskaping og overgå kundens forventninger innen utskrift, visuell kommunikasjon, livskvalitet og produksjon. Epsons produktutvalg omfatter alt fra blekkskrivere, utskriftssystemer og 3LCD-projektorer til industriroboter, smartbriller og sensorsystemer og baserer seg på egenutviklede kompakte og strømsparende teknologier med høy nøyaktighet.
 

Epson-konsernet, som eies av det japanske selskapet Seiko Epson Corporation, har nærmere 70 000 ansatte i 94 selskaper rundt om i verden og er stolt av sitt bidrag til nærmiljøene hvor det driver virksomhet, og sitt arbeid for å redusere miljøpåvirkningen.

www.global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V. er lokalisert i Amsterdam og er konsernets regionale hovedkontor for Europa, Midtøsten, Russland og Afrika. Epson Europe har 1700 ansatte og hadde en omsetning på 1551 millioner euro i regnskapsåret 2014. http://www.epson.no

Miljøvisjon 2050  

http://eco.epson.com/


[1] Funksjonalitet for betjening av dokumentkameraet direkte fra projektoren bare tilgjengelig på EB-595Wi, EB-585Wi, EB-575Wi og EB-536Wi når tilkoblet til en PC som kjører Easy Interactive Tools versjon 4.0