Andre boller med fargeetiketter fra Epson

Fargeetikettskriver har gitt sterk salgsøkning

Andre boller med fargeetiketter fra Epson

Hos Espa Servicesenter går de berømte Espa-bollene fortere unna enn varmt hvetebrød - og 2016 blir bra: Målet om 1,5 millioner solgte boller er innenfor rekkevidde. Og den nye etikettskriveren fra Epson har gitt andre varegrupper et kraftig salgsløft.

Espa Servicesenter langs E6 i Stange kommune er landets største kiosk/bensinstasjon og eier av Norges mest spiste bilsnack; Espa-bollene. Salgsmålet er intet mindre enn 1,5 millioner boller i 2016. Hadde man lagt alle etter hverandre, ville bollene dannet en rekke på 142,5 km. Det tilsvarer distansen fra Espa Servicesenter og helt til Moss.

Rune Gulbrandsen, Roger Danielsberg og Morten Støen har drevet stasjonen siden 1994. Og salg av i snitt 4109 boller per dag hele året krever en velsmurt organisasjon og høyt tempo. Totalt sysselsetter trioen 42 personer.På bildet: Rune Gulbrandsen, Roger Danielsberg og Morten Støen

Salgsøkning med fargeetiketter

Men det er langt fra bare boller det fristes med. Her ønsker man å gi lokale produsenter og kvalitetsprodukter en salgsarena. Derfor satses det på lokal mat under merkenavnet «Bolleland! Godt Lokalt, Mjøsa Rundt». Honning, pultost, spekemat og geitost fra lokale produsenter er noen eksempler.

Varegrupper som baguetter, calzone, panini og matpakker står for en stor andel av salget til sultne bilister. Frem til nylig ble disse produktene merket med enkle etiketter i sort-hvitt.

- De fremsto som litt kjedelige og anonyme, så vi tok kontakt med Dokumentsenteret Hamar for råd. Vi ble anbefalt å anskaffe en fargeetikettskriver fra Epson og på den måten designe og produsere etikettene selv. Det var et godt råd, forteller Roger Danielsberg hos Espa Servicesenter.

Anbefalte Epson TM-C3500

Dokumentsenteret Hamar AS anbefalte Epson TM-C3500, som har separate DURABrite Ultra-blekkpatroner. Det gir lave kostnader fordi kun fargene som faktisk benyttes må byttes. Og via LCD-skjermen kan man følge med på utskriftstatus og få informasjon om når patronene må byttes.

Espa Servicesenter har opplevd at produktene som merkes med etiketter fra Epson-skriveren har gitt en salgsøkning på cirka 22 prosent. Fra årsskriftet og frem til 14. november 2016 skrev Espa Servicesenter ut 29.187 etiketter fra Epson-skriveren, varer med en total salgsverdi på over 1,8 millioner kroner. Mersalget som følge av de nye, mer visuelt attraktive etikettene gir med andre ord mange ekstrakroner i kassa.

- Mye av salgsøkningen, om ikke alt, kan tilskrives de nye fargeetikettene. Skriveren var en veldig god investering. Den er rimelig i drift og gir mer fleksibilitet sammenlignet med å sette bort produksjonen eksternt. Og den medfølgende programvaren til design er enkel å bruke, sier Danielsberg.

Fotokreditering alle bilder unntatt gruppebildet av eierne: Øyvind Hyttemoen Kristiansen