SureColor fanger bryllupsmagien i høy oppløsning

Teknologi fra Epson er førstevalget for vakre bilder

SureColor fanger bryllupsmagien i høy oppløsning

Fotobransjen byr på mange forretningsmuligheter for alle som møter fremtiden med engasjement og kreativitet. Dette gjelder Artphoto Evaluna i Umbria i Italia, som har satset på kunstblekkskrivere fra Epson for å tilby profesjonelle fotografer nyskapende produkter av høy kvalitet.

Artphoto Evaluna: ideer og løsninger for profesjonell fotografering

Artphoto Evaluna ble startet i Amelia i Italia i 1999 som et moderne fotostudio. Kort tid etter oppstarten ble imidlertid kjernevirksomheten endret til design og utførelse av profesjonelle fotobøker, spesielt for bryllupsbilder og portretter.

Men fotoalbumet er bare utgangspunktet. Bildebehandling, forberedelser, leting etter særpreg og fokus på detaljer har alltid fungert som et helhetlig område for utforsking, og selskapet kan derfor tilby et moderne og relevant produkt og gi fotografer muligheten til å presentere bildene sine på helt nye måter.

Artphoto Evaluna håndterer hele produksjonskjeden internt, inkludert grunnmaterialene. Alle trinn fra utskrift til innbinding og pakking utføres med kyndighet ned til minste detalj for å tilby et produkt av suveren kvalitet – moderne, tilpasset og i tråd med markedstrendene.

"Fokus på moderne design og videreføring og nytolkning av håndverkstradisjoner", forteller Augusto Ottaviani, selskapets administrerende direktør. "Dette er og vil fortsette å være vår styrke i møte med nye markedsutfordringer. Vi jobber med profesjonelle fotografer fra Italia og utlandet, og akkurat i dette øyeblikk setter vi opp en ny e-handelsplattform for det internasjonale markedet."

 

En lidenskap for fotografi møter avansert teknologi

I 1999 var profesjonell fotografering fortsatt en analog kunst, men gnisten til den store revolusjonen var allerede tent: Fremtiden var digital. Derfor var selskapet strukturert rundt et produksjonssystem som var klar for den digitale utviklingen, men med kjemisk trykking. Ti år senere var fotobransjen fullstendig dominert av digitalkameraer, og Artphoto Evaluna bestemte seg for å ta i bruk blekkteknologi beregnet på utskrifter av kunst. Selskapet valgte en Epson Stylus Pro 9900-skriver, og den ble umiddelbart en suksess blant kundene på grunn av den enestående produksjonskvaliteten, det ensartede fargespekteret og den svært høye kvaliteten på bildene.

"Fra starten", husker Ottaviani, "gjorde kunstblekkskriveren det mulig for oss å levere et bedre produkt. Bildene ble mer detaljrike med høyere oppløsning, selv i svart-hvitt, og det ble enklere å forutsi og gjenta resultatene. Den vedvarende utviklingen av Epsons produkter og blekk gjorde resten, og vi ble mer og mer overbevist om at vi hadde valgt riktig. Nøyaktige farger, dype svarttoner og optimerte kontraster er elementer som tilfredsstiller forventningene til de profesjonelle fotografene vi jobber med."

På grunn av denne suksessen er det enkelt å forstå at selskapet i begynnelsen av 2016 valgte å oppgradere til et produksjonssystem bestående av bare kunstblekkskrivere. De installerte fire SureColor SC-P10000-skrivere med tilhørende Print&Save-avtaler (Epsons kopikostnadsprogram for profesjonelle utskrifter), som blant annet gjør at selskapet får vesentlig lavere utskriftskostnader sammenlignet med separate kjøp av rekvisita og assistanse.

 

50 000 kvadratmeter med bilder per år – tilsvarende syv fotballbaner

Med en så høy produksjon (over 200 m² per dag) og sannsynligvis en fremtidig internasjonal vekst – ikke minst på grunn av Artphoto Evalunas tilstedeværelse på et viktig arrangement for bryllupsfotografering i Stockholm – ble valget av Epson-skrivere gjort etter nøye vurdering og en rekke tester som kontrollerte alle kvalitative og driftsmessige aspekter og sikret full produktivitet så snart skriverne var installert.

SureColor SC-P10000 er en 44 tommers skriver som er utstyrt med et PrecisionCore Micro TFP-hode og Epson UltraChrome Pro-blekk med 10 farger, som sikrer enhetlige utskrifter i enestående kvalitet, samt fyldige, jevne svartfarger takket være nytt blekk i fotosvart og matt svart med høy tetthet.

"Disse skriverne", sier Ottaviani, "vil fullføre utviklingen vår og gjøre oss i stand til å takle det internasjonale markedet. De er raske og pålitelige og gir oss høyere kvalitet og redusert miljøpåvirkning, til tross for at arbeidsvolumet har økt med årene."

"Historien til Artphoto Evaluna," forteller Renato Sangalli, forretningssjef for ProGraphics hos Epson Italia, "viser at Epson har tatt hensyn til kundenes krav, og at vi hele tiden forbedrer løsningene våre, med spesiell oppmerksomhet på tjenestene vi tilbyr. Tjenestene gir faktisk merverdi for begge parter, noe Artphoto Evalunas erfaring med Print&Save viser, ettersom SureColor SC-P10000 kan levere høyeste kvalitet samtidig som administrasjonskostnadene reduseres."