En av Europas største handelshøyskoler har standardisert på Epson

Epson holder produksjonen i gang ved Handelshøyskolen BI

En av Europas største handelshøyskoler har standardisert på Epson

Benytter 160 Epson-projektorer

Handelshøyskolen BI har standardisert på Epson og benytter totalt 160 projektorer i auditorier, klasserom og møterom. - Undervisningsrommene er våre produksjonslokaler og vi er avhengig av høy driftssikkerhet, sier AV-ansvarlig Tor-Arne Tømte ved Handelshøyskolen BI.

Med rundt 20 000 studenter er Handelshøyskolen BI blant Europas største handelshøyskoler. Siden oppstarten i 1983 er det utdannet over 200 000 kandidater.

Handelshøyskolen har studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Oslo er hovedsetet, og i 2005 ble all virksomhet i Oslo og Sandvika samlet i et toppmoderne kunnskapsbygg i Nydalen. Bygget ble utviklet for fremtidsrettet læring og for at de rundt 8000 studentene skulle trives og inspireres i studiehverdagen.
 

Tøff bruk i 13 timer hver dag

Før bygget stod ferdig oppført måtte det anskaffes en betydelig mengde AV-utstyr. Etter mange demonstrasjoner og mye testing av projektorer, falt valget på Epson. Og siden 2005 har valget forblitt på Epson.

- Selv om de blir utsatt for mye bruk og belastning, har det alltid vært veldig få problemer med Epson-projektorene, forteller Tor-Arne Tømte.

Undervisningen foregår fra klokken 0800 og helt til klokken 2100 på kvelden. Projektorene brukes i anslagsvis 95 prosent av tiden.

Kan projisere flere kilder samtidig

Det er ni store auditorier i bygget og alle har skråvegger utfra frontveggen. I hvert auditorium er det installert tre projektorer. Det gir foreleserne fleksibilitet, i tillegg til at studentene ser godt uansett hvor de sitter i salen.

Til hovedbildet på frontveggen brukes enten en midtmontert Epson EB-Z8355W eller en EB-Z8450WU, begge blant Epsons mest avanserte og lyssterke projektorer. En ekstrem lysstyrke på henholdsvis 8500 og 7000 lumen gir skarpe og levende bilder i WUXGA-oppløsning. 3LCD-teknologien sørger for kvalitetsbilder med en lysstyrke som er like høy for hvitt og farget lys, levende, naturlige farger og dype svarttoner, selv i dagslys.

To sidemonterte Epson EB-G5450WU projiserer bildene på de skrå sideveggene. Med standard WUXGA-oppløsning for visning av store detaljrike bilder og en prosessering på 1080p/24 bilder per sekund for bilder i kinokvalitet, er projektoren ideell for installasjon i store lokaler.

- Løsningen med tre projektorer i auditoriene gir mange fordeler. Foreleseren kan projisere flere kilder samtidig, eksempelvis utregninger på skråveggene mens hovedpresentasjonen vises på frontveggen. Dessuten ser studentene godt uansett hvor de sitter, sier Tømte.  
 

Enkel administrasjon

I tillegg til de ni auditoriene har bygget i Nydalen 35 klasserom der det er installert to projektorer i hvert rom. Her benyttes en miks av Epson EB1940W og EB1915W. Epson EB-1900-serien er utviklet for konferanser, forelesninger og møter, og kan enkelt installeres i tak eller plasseres på skrivebord.

Det er like mange møterom som klasserom, herunder 35. Her er det installert én projektor i hvert rom. I møterommene brukes Epson EMP-820, Epson EB-1810 og Epson EB-1910.

Til tross for en omfattende projektorpark er det enkelt for IT-avdelingen å administrere den. Via en programvareløsning kan projektorene skrus av og på via fjernadministrasjon. IT-avdelingen blir også varslet når det nærmer seg tid for utskiftning av pærer.  

Handelshøyskolen BI har også standardisert på Epson i Stavanger og Trondheim. Totalt benytter handelshøyskolen rundt 160 Epson-projektorer i de tre byene.