EPSON MED PÅ REISEN FRA MANDAL OG UT I MOTE- OG KUNSTVERDEN

EPSON MED PÅ REISEN FRA MANDAL OG UT I MOTE- OG KUNSTVERDEN

Mange jern i ilden:
Motefotograf, fotokunstner og magasingrunnlegger

Svein Bringsdal startet som lokal fotograf på Sørlandet. I dag tar han bilder av verdensberømte modeller for kunder som motehuset Chanel i Paris. Fotokunsten hans blir utstilt i inn- og utland og eies av blant andre statsministeren. Motemagasinet han har grunnlagt blir distribuert i 26 land. Epson har vært tett samarbeids- og sparringspartner og med på reisen i alle år.

 

Fra Mandal til Milano

Etter noen år i lære hos lokale portrett- og reklamefotografer startet Svein Bringsdal i 1996 som selvstendig fotograf på Sørlandet. Han livnærte seg av typiske oppdrag som brylluper, konfirmasjoner og barnebilder. I bunnen lå imidlertid en lidenskapelig interesse for motefotografi. I 1999 gjorde mandalitten drømmen til virkelighet. Han flyttet til Milano for å utvikle seg og forsøke å etablere seg som motefotograf. Det gikk bra.

I løpet av det tre år lange oppholdet i motemetropolen ble han en ettertraktet fotograf for motebransjen verden over. Han har blant annet jobbet for mange internasjonale motemagasiner og fotografert modeller som Chris Cober, Merethe Hopland og Siri Tollerød.

Fra mote til kunst

De siste årene har Bringsdal beveget seg mer i retning av kunstfoto. I 2004 debuterte han på høstutstillingen og har senere hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Og bildene er populære. Blant kjøperne er investor og kunstsamler Christen Sveaas og Bergen Næringsråd. Sistnevnte kjøpte et bilde som ble gitt som en gave til Erna Solberg. Bildet henger i dag i statsministerboligen. Det liker i alle fall Svein Bringsdal å tro. Det som er sikkert er at bildene er investeringsobjekter. En kunstsamler solgte i 2012 et bilde på Blomquist kunstauksjon for langt over det dobbelte det ble kjøpt for i 2007.

- Epson har vært en viktig støttespiller i mange år. Jeg har fått gode råd om markedsføring av prosjektene mine og ikke minst på det utskrifttekniske. Selskapet har en fagkompetanse og et produktspekter som har vært veldig verdifullt, sier Svein Bringsdal.
 

Verdens største fysiske magasin

Bringsdal er også grunnleggeren av SVA MAGAZINE, et high-end, glossy magasin med fokus på Skandinavisk mote og design. Det utgis nå i 26 land og innholdet baserer seg på bidrag fra gjesteskribenter og – fotografer fra hele verden. Blant disse er eksempelvis Miko Lim, hovedfotografen for klesgiganten Diesel. 

Også i forbindelse med produksjonen og markedsføringen av SVA MAGAZINE har Epson vært en bidragsyter. Et eksempel var i forbindelse med utgivelsen og promoteringen av en utgave i 2009.  For å skape blest om lanseringen ble det laget et eksemplar som var verdens største. Epson bistod i print- og trykkeprosessen og utgaven hadde et fysisk mål på 100 X 160 cm.

 

- Gode printere er alfa og omega

Svein Bringsdal er en svoren Epson-bruker og benytter for tiden Epson Stylus Pro 9890 og Epson Stylus Pro 4880. Førstnevnte er en 44-tommers storformatskriver med TFP-skriverhode som gjør at utskriftene overgår laboratoriekvalitet. Blekket UltraChrome K3 med Vivid Magenta har tetthetsverdier av sort og gir et bredt spekter av naturlige gråtoner. Den mer kompakte Stylus Pro 4880 benytter samme blekk. Begge er ideelle for fotografi, kunst og prøvetrykk og er flittig i bruk.

- Jeg bruker mange ulike teknikker på en rekke medier. Utskriftskvalitet som fargegjengivelse, detaljer, overganger og dybde på mediene er et nøkkelelement innen fotografi og fotokunst. Det er alfa og omega å benytte solide printere. Prøvetrykk av magasinet og bilder gir kontroll og trygghet, avslutter Bringsdal.