Epsons laserteknologi tar deg tilbake til vikingtiden

The Viking Planet er verdens første digitale vikingmuseum.

Epsons laserteknologi tar deg tilbake til vikingtiden

Reis 1000 år tilbake i tid og leve deg inn i vikingtiden gjennom sylskarp laserteknologi fra Epson.

The Viking Planet er verdens første digitale vikingmuseum. Her kan du reise 1000 år tilbake i tid og leve deg inn i vikingtiden gjennom sylskarp laserteknologi fra Epson.

The Viking Planet lar vikingtiden gjenoppstå ved hjelp av hologrammer, 270-graders film, VR-teknologi og interaktive skjermer. Her kan du blant annet oppleve vikingenes hverdag, bli med på tokt og ta en selfie i rustning. Gjennomgripende bruk av avansert teknologi gjør at alle sanser aktiveres når voksne og barn, turister og skoleklasser besøker opplevelsessenteret for å lære om vikingenes religion, mytologi, skip og kulturelle arv.

- Vikingtiden er en viktig del av Norges historie, og serier som Game of Thrones og Vikings har bidratt til betydelig økt interesse. Ved hjelp av innovativ teknologi ønsker vi å lære nordmenn mer og formidle vikinghistorien internasjonalt, sier Andre Gundersen, Operations Manager i The Viking Planet.

270-graders film i gigantisk vikinghjelm
Opplevelsessenteret på hele 1600 kvm har vakt stor oppmerksomhet i inn- og utland, og ambisjonen er å ekspandere til flere byer i Norge og utlandet de neste årene. Nærmest hver kvadratmeter er fylt med innovativ visualiseringsteknologi og det er ikke spart på noe. Anerkjente historikere, filmskapere og skuespillere har laget filmer og virtuelt innhold.En hovedattraksjon er 270-graders film i et vikinghjelmformet teater med lerret i bue fra gulv til tak. Her sitter publikum i en enorm vikinghjelm mens handlingen foregår hvor enn du snur deg - nærmest som i en tidsmaskin. Filmen er laget av Erik Gustavson som blant annet har produsert storfilmen Sofies Verden. En av de rundt 80 skuespillerne er Wolfie Hughes, som har spilt i Game of Thrones.

Sylskarp laserteknologi
Den spektakulære filmen vises både i sammenhengende bilde over hele lerretet og i oppdelte sekvenser. Den er laget ved hjelp av et modifisert 360-graders kamera og projiseres av seks takmonterte Epson EB-L1105U, som sørger for en altoppslukende filmopplevelse gjennom sylskarpe, virkelighetstro og lyssterke bilder. Epson EB-L1105U er en 6000 lumens WUXGA-laserprojektor utviklet for store lokaler. Den har Epsons egenutviklede 3LCD-teknologi og like høy lysstyrke for hvitt og farget lys. Laserprojektoren leverer levende og lyssterke bilder også i dagslys, og laserlyslampen har en levetid på opptil hele 56 000 timer.

- Bildekvalitet har betydning for å tiltrekke besøkende
I en annen del av lokalet er det et hologram-teater der du møter 21 vikingkarakterer som viser klærne som ble brukt utfra hvilken samfunnsklasse man tilhørte. En takmontert Epson EB-L1105U projiserer på et reflekterende spesiallerret i gulvet og videre mot folie i taket. Fremvisningsteknologien får karakterene til å framstå som ekte mennesker rett foran deg i full størrelse.

The Viking Planet benytter også Epson EB-L1105U i to lerretbaserte kinooppsett hvor besøkende kan se dokumentar- og infofilmer i storformat om vikingtiden. Epson EB-L1105U brukes også i den såkalte Viking Windows-sonen. Her kan besøkende velge temaer som vikingkrigere, vikingguder og våpen på en touchskjerm og få lærerike og interaktive opplevelser projisert i stort format rett foran dem.

- Vi er veldig stolte av at innovative aktører som The Viking Planet velger vår laserteknologi og ser at bildekvalitet har betydning for å tiltrekke og skape engasjerende opplevelser for besøkende. Laserprojektorer trenger heller ikke hyppige lampeskift, noe som er spesielt praktisk når projektoren henger høyt oppe i et tak, sier Dag Inge Larsen i Epson Norge.