Kuttet kutting og kostnader

Kuttet opptil 4000 bilder årlig - Epson kuttet kostnadene

Kuttet kutting og kostnader

Portrettfotograf Tommy Ødegaard har ikke lenger behov for innleid ekstrahjelp for kutting av bilder. Han har investert i en SureLab D700, Epsons første kompakte fotoproduksjonsskriver med seks farger.

Tommy Ødegaard har hatt sitt virke i Fredrikstad i 35 år. Han startet i det renommerte firmaet Bjørnulf Foto og tok over studiovirksomheten i 1993. Oppdragene er ofte brylluper og konfirmasjoner, men kanskje mest av alt skole- og barnehagebilder. Han er premiert for portrettfotografi flere ganger i Norges Fotografforbunds landskonkurranse.

Sammen med kollega Yvonne Rosenvinge produserer Ødegaard bildene selv i ulike størrelser og på forskjellige medier. De siste 15 årene har han utelukkende brukt Epson-skrivere, både i jobb- og privatsammenheng, og Epson Stylus Pro 4880 og Stylus Pro 7880 er blant de totalt seks modellene Fredrikstad-fotografen har hatt i sitt eie.

Infografikk er bindeledd mot Epson og tett samarbeidspartner. Selskapet er blant landets største Apple-forhandlere og et kompetansesenter for grafisk bransje. Infografikk leverer produkter og tjenester rettet mot hele mediebransjen, som reklame- og designbyråer, trykkerier, fotografer og aviser.
 

Har kuttet kuttingen

En typisk skoleklasse med 25 elever innebærer utskrift av 25 portrettfotoer og like mange gruppebilder. Disse pakkes manuelt i forsendelser til den enkelte, og i løpet av et år kan det innebære så mange som opptil 4000.  

Bildene ble inntil nylig skrevet ut på tradisjonelle storformatskrivere. Dermed måtte samtlige bilder kuttes før pakking, en tidkrevende prosess som ofte medførte behov for å leie inn ekstrahjelp i hektiske perioder.

Baserte på anbefaling fra Infografikk investerte Ødegaard i fjor i en Epson SureLab D700, som skriver ut fotografier i en rekke format- og mediealternativer. Dermed er det ikke lenger behov for manuell kutting før bildene pakkes. Det ga en enklere hverdag og lavere kostnader. 

- Det er hyggelig å sysselsette mennesker, men som liten bedrift er man sårbar for kostnader. Investeringen i SL-D700 har betalt seg raskt og arbeidsflyten er vesentlig forbedret, sier Tommy Ødegaard.
 

- Suveren kvalitet

SL-D700 er Epsons første kompakte 6-fargerskriver til produksjon av foto i høy kvalitet. Den skriver ut bilder på opptil én meter og bruker Epsons Micro Piezo-skrivehode og bildebehandlingsteknologi for skarpe og levende resultater. SL-D700 kan skrive ut bilder, kort, invitasjoner, flygeblader og brosjyrer på en rekke medier i mange formater, inkludert glanset, blanke og matte papirruller i 10–21 cm bredde og 89–100 cm lengde.

- Kvaliteten er helt suveren. Jeg klarer faktisk ikke å se forskjell i resultatet mellom den kompakte SL-D700 og langt dyrere skrivere med 12 farger, forteller Ødegaard.

SL-D700 bruker det spesialutviklede Epson UltraChrome D6-S-blekket, og produserer bilder med levende farger, intens svart, skarpe konturer og jevne overganger. Den har lange serviceintervaller, trenger lite vedlikehold og har en holdbar bladkutter.

- Utskriftsprosessen er veldig stabil og kun 6 farger innebærer lavere kostnader til blekk, slår Ødegaard fast.

Med skreddersydd oppsett i Photoshop har han tilrettelagt at produksjonen kan foregå på natten – uten at det forstyrrer nattesøvnen.

- Alt blir skrevet ut automatisk og kappet i riktige størrelser. Dermed er alt klart når jeg kommer på jobb om morgenen, forteller Ødegaard.

11 farger for toppklasseutskrifter

Ved behov for fargebilder i absolutt høyeste kvalitet benytter han Epson Stylus Pro 7900. 11 separate blekkpatroner, inkludert grønn og oransje, og UltraChrome™ HDR-pigmentblekk gir en svært bred fargeskala og jevnere toner og overganger. Stylus Pro 7900 har en oppløsning på opptil 2880 dpi og hastighet på 40 m²/time med nytt 10-kanals Epson TFP™-skrivehode.

- Det er alltid hyggelig å levere sluttproduktet til kundene, og spesielt når bildene er skrevet ut på flaggskipet i studioet. Fargegjengivelse, detaljer og overganger er imponerende, avslutter Fredrikstad-fotografen.