NORGES TOPPIDRETTSGYMNAS

Epsons løsninger engasjerer morgendagens idrettshelter på Norges Toppidrettsgymnas

Stiftelsen Norges Toppidrettsgymnas (NTG) eier og driver ikke-kommersielle privatskoler på idrettens premisser. Elevene trener i den tiden på dagen som er optimal for trening. Idrettsopplegget innebærer hyppige treningssamlinger, deltagelse i konkurranser og gir elevene muligheten til å delta på landslagssamlinger. Skolene i Bærum, på Geilo, Kongsvinger, Lillehammer og i Tromsø har elever fra alle landets 19 fylker. Mange av skolens tidligere elever har blitt OL-vinnere og verdensmestre.

Valget ble Epson

NTG ønsket å skreddersy og forbedre undervisningen ytterligere og vurderte ulike løsninger. Etter grundig vurdering falt valget på Epson EB-485Wi og EB-475Wi, og skolen har kjøpt inn totalt 11 eksemplarer. De interaktive projektorene har ekstra kort projiseringsavstand og kan projisere et 80-tommers bilde med full interaktivitet fra en avstand på kun 47 cm. Det forhindrer skjemmende skygger og lys. Medfølgende digitale penner innebærer at en lærer og en elev eller to elever kan arbeide samtidig.

Avansert teknologi – enkel bruk

Projektorene er raske og enkle i bruk, noe som sparer verdifull undervisningstid. De har ingen oppvarmingstid, innebygd høyttaler og bildet kalibreres automatisk. Undervisningen kan starte umiddelbart etter et trykk på på-knappen.

Lærerne trenger ikke engang slå på PC-en ettersom Epson EB-485Wi og EB-475Wi har et innbygd, interaktivt verktøy for å legge inn kommentarer eller tegninger. Videre er de svært lyssterke og projiserer flotte bilder selv ved mye lys fra vinduer og lamper.

Epsons interaktive projektorer er enkle å implementere og intuitive å bruke. Undervisningen har blitt mer engasjerende ettersom alt som gjøres foran klassen flyter mye mer i hverandre, enten det er tradisjonell skriving på tavle, vising av bilder eller filmsnutter, innhenting av informasjon fra Internett, eller distribusjon av notater, sier Olav Åse, dataansvarlig og lærer på NTG.

Han fortsetter: - Elevene syntes også det er gøy, og kvaliteten på det som projiserer er langt høyere enn tidligere.


 

Ofte på farten – alltid oppdatert

NTG har sjeldent fulle klasser siden mange av skolens elever er mye ute og reiser, for eksempel på treningsleir eller konkurranser. Dermed blir en annen av de virkelig store fordelene muligheten til umiddelbart å kunne gjøre tilgjengelig notater og forelesningsmateriell også for disse, noe de vet å sette pris på.