Pøbler med stort hjerte og bilde

Pøbler med stort hjerte og bilde

ProjektorPøblene har standardisert projektorporteføljen på Epson og nedfelt sosialt engasjement i forretningsplanen. Det gir oppslukende projeksjonsmappinger og klare budskap.

- Premisset for å starte opp ProjektorPøblene var enkelt. Vi ønsket å bruke vår tekniske og kreative kompetanse til ikke bare å levere en tjeneste, men også et budskap som betyr noe. Vi bruker projeksjon til å forvandle, kommentere og formidle noe vi står inne for, og er ikke redd for å gå mot strømmen. For oss er dette like mye livsstil som jobb, sier gründer Mads Faste Liang Nilsen. 

Han etablerte ProjektorPøblene i 2016, men selskapet har røtter tilbake til 2011. Det har primært vært tre nedslagsfelt, herunder audiovisuelle produksjoner, utleie av teknisk utstyr og workshops for barn og unge. Kundene er utleieselskaper, kunstnere, kommunikasjonsbyråerer, teatre og andre kulturaktører.

- Ofte leverer vi en totalpakke med konseptutvikling, innholdsproduksjon, utleie av teknisk utstyr, projeksjonsmapping og dokumentasjon. Vi bistår også designere og kunstnere med teknisk gjennomføring. Mye av omsetning kommer fra tørrleie av AV-teknisk utstyr til lyd- og lysutleieselskap, lysdesignere, filmskapere og andre AV-leverandører, forteller Nilsen. 

ProjektorPøblene har et lite nettverk av kreative, teknikere og medhjelpere som involveres på prosjektbasis. En projektorpøbel karakteriserer av Nilsen slik: 

- En typisk pøbel er kreativ innen ulike digitale medier, har et solid AV-teknisk fundament, sunne verdier og tenker utenfor boksen. Vedkommende kan eksempelvis være en animatør, tekniker, rigger eller kunstner. Vi jobber ofte i mindre team hvor vi bruker liten plass til å skape store bilder, forteller Nilsen.

Et nylig eksempel på dette var projeksjonsmapping på Bragernes kirke i anledning Kulturnatt Drammen.  

- Dette var et projeksjonsstunt i ordets rette forstand. Fra lokasjon ble bekreftet til projeksjonen var i gang tok det bare seks timer, inkludert kjøreturretur tur/retur Oslo. Det var ingen forberedelse, alt innhold ble improvisert og skapt på stedet. Vi monterte to Epson EB-L1755 vertikalt i bakrommet på en varebil og koblet til strøm fra kirken, forteller Nilsen. 

Standardisert på Epson
ProjektorPøblene har standardisert utleieporteføljen på Epson EB-L1755U, blant annet på grunn av den høye lysstyrken og det kompakte designet. 

- Epsons 3LCD-chip gjør at fargene blir sterke og at publikum sitter igjen med gode bilder uten flimring, som kan være tilfellet med 1-chip DLP. Dette er avgjørende for oss som driver med midlertidige publikumsrettede installasjoner og projeksjonsmapping i det offentlige rom, sier Nilsen.

Epson EB-L1755U er en ekstremt lyssterk WUXGA 3LCD-laserprojektor med 15 000 lumen og 4K-enhancement-teknologi, som gir svært høy skarphet og klarhet. ProjektorPøblene har et dypt innblikk i produktene, bokstavelig talt. 

- Vi startet året med et servicekurs hos Epson i England. Nå kan vi gjøre vedlikehold, dyprens og service på de nye Epson-projektorene. Det er veldig praktisk å kunne skru fra hverandre projektorene og sette dem sammen igjen, forteller Nilsen. 

Sosialt engasjement
ProjektorPøblene har også et brennende hjerte for sosialt engasjement og nedfelt det i forretningsplanen. 

- Det er en naturlig forpliktelse å engasjere oss sosialt. Ikke bare fordi det viser integritet og bygger omdømme, men fordi det er det riktige å gjøre. Våre egne produksjoner har ofte et sosialt element, enten i innholdet eller i konteksten det fremføres. Vi holder også ofte workshops for barn og unge hvor vi bruker audiovisuell produksjon til å jobbe med et sosialt tema. Vi støtter gode saker ved å levere rabatterte tjenester, og velger bevisst å ikke jobbe for selskaper med en profil vi ikke kan stå inne for, sier Nilen. 

Et eksempel på prosjekt med sosialt element var i forbindelse med Factory Light OppAvHavet, en workshop med ungdom med plastsøppel i havet som tema. 

Ekspanderer til Drammen
Mads Faste Liang Nilsen opplever stadig økt etterspørselsvekst og har nettopp ekspandert til hjembyen Drammen. 

- Etter årlig dobling av omsetning begynte vi å vokse oss ut av lokalene i Oslo sentrum og kikket etter noe større. Drammen er en næringsvennlig by med kort vei fra folk til politikere og et sted med mange muligheter for de som ønsker å skape noe nytt. Dessuten er jeg drammenser inn til beinet. Ved å beholde deler av lokalene våre i Oslo som prosjektlager får vi muligheten til å prøve et nytt marked og samtidig ivareta eksisterende kunder i Oslo, forteller drammenseren. 

Epson Norge følger ProjektorPøblene med stor interesse. 

- Stadig flere får øynene opp for projeksjonsmapping fordi det er spektakulært og bidrar til å tiltrekke og engasjere besøkende eksempelvis ved kulturarrangementer. Det trenger heller ikke være veldig ressurskrevende, noe ProjektorPøblene viser i praksis, sier Stian Georg Andresen, ProDisplay Account Manager i Epson Norge. 

Ønsker du å finne på noen pøbelstreker? Les mer om ProjektorPøblene her