Re-Art lager høykvalitets reproduksjoner av kunstverk med Epson-skrivere

Allsidighet og kvalitet har gjort Re-Art kjent over hele Europa

Re-Art lager høykvalitets reproduksjoner av kunstverk med Epson-skrivere

Spesialfeltet til utskriftsstudioet Re-Art er utskrifter for kunstnere, fotografer, museer og gallerier. Studioet er internasjonalt kjent som en innovatør innen kunsttrykk.

Re-Art kombinerer 25 års erfaring innen produksjon av tradisjonelle litografier av høy kvalitet og kunstfotografier med forskning og bruk av de nyeste programmene og utskriftsteknikkene. Målet til Re-Studio er å produsere kunsttrykk av absolutt høyeste kvalitet, og blant studioets kunder finner vi flere internasjonale kunstnere og fotografer. Direktøren Marcel Salome bruker bare skrivere fra Epson siden disse er i stand til å lage reproduksjoner som er så å si identiske med originalverkene. 

Utskrifter fra Epson ligger et hestehode foran konkurrentene

Re-Art er en del av gruppen med sertifiserte studioer som brukes av den tyske papirprodusenten Hahnemühle. Dette vil si at studioet er blant de fem fremste i verden når det gjelder digitale kunsttrykk. Produsenter bruker Re-Art til å teste materialer, papir og skrivere for å se om de tilfredsstiller de strenge kravene som stilles til kunsttrykk. Dette er blant årsakene til at Re-Art aldri bruker andre skrivermerker enn Epson.

Salome forteller: "Før jeg startet dette selskapet, brukte jeg skrivere fra andre produsenter en stund. De var ustabile, og de leverte ikke alltid tilfredsstillende resultater. Vi ønsker høyest mulig kvalitet, og da for eksempel lerretsskrivere ble mer utbredt, oppdaget vi tydelige forskjeller mellom Epson og andre produsenter. Utskriftene jeg får fra Epsons skrivere ligger et hestehode foran konkurrentene. Resultatene er også konsekvente, så derfor er vi en av Epsons trofaste kunder. Helt fra 2007 har vi vært svært fornøyd med Epson Stylus Pro 11880 og Epson Stylus Pro 9890. Disse skriverne har virkelig vært en hjørnestein i produksjonen vår."

Konfigurasjon av nøyaktig fargeprofil

Valg av skriver er en møysommelig prosess for Salome. "Det nytter ikke for oss å kjøpe ny skriver hvert eneste år. Vi jobber ofte med serier, og kundene forventer sluttprodukter man ikke kan se forskjell på. Hvis vi kjøpte nye skrivere hyppig, ville det for eksempel vært umulig for oss å garantere fargelikhet."

"Nå driver vi og tester den nye Epson SureColor SC-P20000, som er etterfølgeren til Stylus Pro 11880, og resultatene er svært lovende. Forskjeller i fargenyanser fra de andre skriverne våre kan løses ved hjelp av de mange mulighetene for fargebehandling. Med Epson kan du være så nøyaktig du bare ønsker med fargeprofiler, noe vi utnytter maksimalt."

Epsons allsidighet og kvalitet bidrar til at Re-Art er kjent over hele Europa

De fantastiske resultatene Re-Art har oppnådd med Epson-skrivere, er ikke bare etterspurt av kunstnere. Noen ledende leverandører har også kontaktet selskapet, og dette har gjort Re-Art til en pioner. Salome forteller: "Ta for eksempel giclée-kunsttrykk. Denne utskriftsmetoden tilfredsstiller de svært høye kravene som stilles av kunstnere, museer og kunstsamlere. Noen museer stiller faktisk ut giclée-reproduksjoner i stedet for originalverker. Delvis takket være allsidigheten og kvaliteten til Epsons skrivere har vi klart å gjøre denne utskriftsmetoden kjent over hele Europa."

Utskrift av alle tenkelige farger med Epson

Etter 25 år i bransjen synes Salome fremdeles det er givende å jobbe med reproduksjon av kunst. "Det er supert når vi kan levere flotte resultater til fotografer, men til forskjell fra kunstnere har de ikke referansepunkter for verkene sine – kunstnere kan sammenligne med originalverkene. De kan skape alle tenkelige farger med malingen sin, og det er utrolig tilfredsstillende å gjenskape akkurat de samme fargene med Epsons skrivere."