Ristorante Alitalia har satset på en rekke forskjellige Epson-produkter

Denne tyske Alitalia-restauranten er tapetsert med Epson

Ristorante Alitalia har satset på en rekke forskjellige Epson-produkter

I dag må restauranter kunne tilby mer enn utsøkte måltider, god service og komfort for å lykkes.

Årsaken er at bedrifter i økende grad informerer kunder om nye produkter og løsninger under et måltid, ettersom sjansene for å sikre avtaler på en restaurant er langt bedre sammenlignet med kontormiljøer. Et virkelig godt måltid innbyr til god kontakt. Sammen med saltimboccaen kan man for eksempel gi en produktpresentasjon ved hjelp av en projektor som produserer naturtro, flimmerfrie bilder.

 

Utmerket kjøkken og førsteklasses IT-infrastruktur

Stephan Bittner, partner i Ristorante Alitalia i Hamburg, har tidligere jobbet med IT-opplæring i flere år. Han sier: "Klientellet vårt består hovedsakelig av bedriftskunder, og de har ofte arrangementer med kunder eller medarbeidere i lokalene våre. Derfor visste vi allerede i oppstartsfasen at vi måtte tilby en IT-infrastruktur med svært høy kvalitet i tillegg til god mat."

Sentrum av Hamburg var lenge dominert av lokale innbyggere, men er nå et populært sted for bedrifter. Er dette en god beliggenhet for en restaurant? "Ja," sier Stephan Bittner, "fordi parkeringsplasser for bedriftene og besøkende er viktigere enn at folk i området kan stikke innom og spise pizza."

For å sikre at menyen holder høy kvalitet, har han ansatt tre profesjonelle italienske kokker. Når det gjelder IT-utstyr, har Stephan fullt og helt satset på Epson ettersom han har tillit til Epsons brede produktutvalg.

Skreddersydd tapet

Tapetet har mye å si for inntrykket et rom gir. Et lyst tapet gjør rommet større sammenlignet med mørkere tapet, og rom vendt mot nord bør ha varme og vennlige farger, mens kjøligere pastellfarger passer for sørvendte rom. I restauranter, som ofte består av et stort rom med skillevegger, alkover og tilpasset utforming, kan valget av tapet ha mye å si for opplevelsen av rommet.

Ristorante Alitalia har selv skrevet ut tapetet – med et mønster de selv har designet – ved hjelp av en storformatskriver fra Epson i SureColor SC-S-serien. I tillegg til utskriftskvaliteten og fargegjengivelsen var holdbarheten en avgjørende faktor da de valgte skriver. Fargene må ikke viskes ut eller gnis utover når utskriften eksponeres for vann, sol eller berøring. Et tapet med innbydende design inspirerer kundene, mens et falmet tapet har motsatt effekt.

 

Epsons WorkForce à la carte

Det samme gjelder menyene. En førsteklasses restaurant som Alitalia vet at vi spiser med øynene, og derfor oppdateres menyen – og dermed også de trykte menyene – ukentlig. En meny må alltid se ny og ubrukt ut og kan ikke være fillete eller falmet. Til dette formålet var blekkskriveren WorkForce Pro fra Epson den optimale løsningen, ettersom blekket har god fargeholdbarhet, ikke smitter og er vannbestandig. Så hvis det skulle dryppe litt venetiansk Rocco Rosso på menyen, flyter bokstavene ikke ut. Til og med vinetikettene har tilpasset design. De er trykt med den industrielle etikettpresseren Epson SurePress L-4033AW.

 

Fusilli kombinert med 3LCD-teknologi

Siden det holdes så mange bedriftsarrangementer med presentasjoner i Ristorante Alitalia, har de installert to Epson-projektorer i EB-1776W-serien.

"Ettersom gjestene våre ofte også ønsker å ha presentasjoner, setter de pris på effektive, forhåndsinstallerte IT-systemer," forklarer Stephan Bittner. "Rommet er ganske stort, og derfor er bilder med høy lysstyrke og naturlige farger like viktig som trådløs tilkobling."

Takket være Epson iProjection er dette ikke noe problem. Med dette programmet kan du overføre data fra en hvilken som helst mobil enhet til projektorene. Og hvis gjestene vil ha med seg en kopi etter presentasjonen, har restauranten også en Epson DiscProducer PP-100N, som brenner perfekte kopier på DVD-er mens gjestene nyter maten.

 

Kvitteringsutskrift fra Epson

På kassene vises mat og drikke og pris både for kunden og bedriften. Denne informasjonen må være lett å lese, noe som krever klare skjermer av høy kvalitet. Og kassene skriver også ut kvitteringer av høy kvalitet. Epson har i mange år vært den internasjonalt ledende produsenten av kvitteringsskrivere, og Ristorante Alitalia har tillit til Epsons ekspertise. I tillegg er kvitteringsskriveren TM-T88V fra Epson ekstremt økonomisk. Den har for eksempel en spesialfunksjon som automatisk optimaliserer linjehøyden på hver enkelt kvittering og dermed reduserer papirforbruket. Skriverne er også ENERGY STAR-kvalifiserte.

"Etter å ha brukt Epson-produkter i mange år i min tidligere jobb, er jeg helt trygg på løsningenes kvalitet og har dermed ingen betenkeligheter med utelukkende å satse på Epsons produkter. Når du ser deg rundt i restauranten vår, er det ingen tvil om at Epsons utvalg er bredt og variert."