Ryddet vekk lasere til fordel for raskere og miljøvennlig blekkskrivere

Blekkskrivere versus laserskrivere?

Ryddet vekk lasere til fordel for raskere og miljøvennlig blekkskrivere

Kjedelig og lite aktuelt tema, eller spørsmål om forretningsfordeler og miljø?

City Self-Storage Norge har erstattet laserskrivere med raskere og mer miljøvennlige blekkskrivere. Det gir enda mer fornøyde kunder, lavere kostnader og mindre miljøavtrykk.  

City Self-Storage er blant Skandinavias ledende tilbydere av minilager og Norges største minilageraktør. I tillegg til utleie av rundt 5000 lagerboder bare i Stor-Oslo selger selskapet et stort utvalg av flytte- og pakkemateriell og tilbyr tjenester knyttet til flytting og oppbevaring. 

- Vår strategi er å sette kunden i sentrum. Deres tilbakemeldinger er den drivende faktoren i arbeidet med å utvikle våre anlegg, produkter og tjenester, sier Isak Larsson, General Manager i City Self-Storage.

Med rundt 25 avdelinger i Oslo, Stockholm og København har selskapet mange fysiske kontaktpunkter mot kundene, steder der kunderelasjoner skapes og utvikles. Nå skal nye blekkskrivere fra Epson bidra til å øke kundeservice i toppklassen ytterligere et hakk.

Selskapets laserskrivere er erstattet med 18 stk. Epson WorkForce Pro WF-C5790, multifunksjonsblekkskrivere med opptil 96 prosent lavere energiforbruk og 94 prosent mindre avfall enn sammenlignbare laserskrivere. Skriverne har blekkapasitet på opptil 10 000 sider i svart-hvitt og 5 000 i farger uten å måtte bytte rekvisita. De har også færre slitedeler som må skiftes ut.

 

Kortere første side ut-tid = mer tid til kundene

Og ettersom Epsons blekkskrivere ikke trenger oppvarmingstid, skrives første side ut raskere – eller rettere sagt mye raskere. WorkForce Pro WF-C5790 har en førsteside-ut-tid på 5,3 og 4,8 sekunder for henholdsvis farge og sort-hvitt. Laserskrivere trenger typisk rundt 15 sekunder.  

- Kortere første side ut-tid er veldig praktisk når vi skriver ut eksempelvis leieavtaler og kvitteringer. Det kutter ventetiden for kunden og øker servicenivået enda et hakk. Det er selvsagt også et pluss at blekkteknologien slår positivt ut på vårt miljøregnskap, forteller Larsson.

Store miljøfordeler

Epsons beregninger viser at dersom alle virksomheter i Vest-Europa hadde byttet fra laserskrivere til blekkskrivere som City Self-Storage, så ville den totale energibesparelsen vært nok til å drive minst 507 000 husstander.

- Blekkteknologi er fremtidens utskriftsløsning for næringslivet, men laserskrivere er fortsatt mest utbredt. Dette er et stort, underkommunisert tema og representerer en betydelig miljøutfordring. Det er veldig gledelig at virksomheter som City Self-Storage skifter til fremtidens utskriftsløsning, sier Marius Jacobsen i Epson Norge.

Rimeligere

Selv om hurtighet, færre brukerinngrep og mindre miljøavtrykk var viktige kriterier for City Self-Storage, var selvsagt også pris et vesentlig element når nye skrivere skulle velges.

- Vi leaset de tidligere laserskriverne, men regnet oss enkelt frem til at blekkskriverne fra Epson ville redusere driftskostnadene og bli rimeligere å eie, sier Larsson.

Og det kan være mye å spare for virksomheter som bytter til blekkskrivere. WorkForce Pro WF-C5790DWF-serien reduserer utskriftskostnaden per fargeside med minst 50 prosent1 i forhold til sammenlignbare laserskrivere.

1 Sammenlignet med de 10 bestselgende fargelaserskriverne i Vest-Europa og Sentral- og Øst-Europa, med en utskriftshastighet mellom 1 og 30 sider per minutt, som er definert av IDC i 12 måneder frem til juni 2017. Data om kostnad per side er hentet fra GAP intelligence-rapporten for august 2017 og er et gjennomsnitt av priser sett i Tyskland, Frankrike og Storbritannia (med verdien i euro som oppgitt av GAP). Epson-verdier basert på veiledende pris på XXL-blekkpakker (kapasitet på 5 000 sider i henhold til IEEE/ISO 24711/24712). Priser for konkurrerende modeller var den laveste kostnaden per side som var tilgjengelig.