SHL Group velger WorkForce Pro WP-4525 DNF

Brukervennlig og kostnadseffektivt for høye utskriftsvolum

SHL Group velger WorkForce Pro WP-4525 DNF

SHL Versicherungsmakler ble etablert i 2000 av partnerne Günther Schwob, Florian Haas og Frank Liepner. Etter å ha vokst gjennom årene består bedriften i dag av flere avdelinger: SHL Insurance Brokers, SHL Property, SHL Consulting & Management og SHL Credit Insurance Brokers. I tillegg har konsernet også etablert to organisasjoner: Den tyske foreningen for byggfinansnæringen og Det tyske forbundet for leiedepositum. Den siste organisasjonen er spesielt viktig for personer som leier, ettersom den representerer et alternativ for likviditetssikring av depositum som kreves ved leie av kommersiell og privat eiendom.

Konsentrert kunnskap

SHL er eksperter på investeringer, forsikring og eiendom. Konsernet har opplevd god fremgang: i dag har de over 30 ansatte ved kontorene i München, Hamburg og Langensalza.

Den kommersielle utviklingen og veksten i bedriften bygger på noen få, enkle regler: Åpen og ærlig samhandling med kunder og hverandre, en felles tilnærming til problemer og krav samt høyt motiverte medarbeidere representerer grunnlaget for gode resultater i konsernet, som har klart å vokse og utvikle seg til tross for trendene i markedet. SHL Group har alltid fulgt et svært enkelt prinsipp: hvert enkelt råd skal være fullstendig individuelt tilpasset og samsvare med kundens krav. Derfor utvikler konsernet skreddersydde løsninger, slik at de kan garantere at hver enkelt kunde blir godt ivaretatt. I tillegg er konsernet ikke bundet til porteføljen til finansinstitusjoner eller forsikringsbyråer.

 

Tidligere utskriftsløsning

Inntil nylig delte hele München-kontoret én enkelt skriver med høy ytelse.

"Vi oppdaget store svakheter ved denne løsningen, som vi ikke hadde gjort noe med tidligere," forklarer Sebastian Kink, prokurist i SHL Group. "Én skriver på deling for hele arbeidsgruppen innebar at hver enkelt måtte reise seg, hente utskriftene sine fra skriveren og gå tilbake til arbeidsplassen. Dette tok tid. Det største problemet var imidlertid noe helt annet. Noe som var enda mer forstyrrende for de ansatte, var konstant støy i kontorlandskapet og at folk hele tiden vandret frem og tilbake. Med den nye løsningen blir utskriftene ikke lenger liggende og blandes heller ikke sammen med andre utskriftsjobber. Dette er viktig når utskriftsmengden er mellom 15 000 og 20 000 sider i måneden."

 

Blekkskrivere for arbeidsgrupper

I 2012 besluttet konsernledelsen at de skulle be ulike produsenter komme med forslag til en utskriftsløsning for kontoret. Konsernet valgte Epsons WorkForce Pro-blekkskriver for bedrifter fordi denne modellen er svært brukervennlig og at kostnaden per side dessuten er lavere enn hos noen av konkurrentene.

"I tillegg til alle fordelene ved Epson-skriveren, var det enda én ting til som spilte inn," legger Kink til. "Bedriftens gode resultater kan knyttes direkte til kompetansen og engasjementet hos medarbeiderne. Hos oss er det derfor naturlig at medarbeiderne deltar i prosessen når vi skaffer utstyr. Den pågående debatten om støvutslipp fra laserskrivere gjorde dem bekymret, og de ville ikke ha laserskrivere ved skrivebordene."

Takket være de påfølgende endringene i utskriftsrutiner og innføringen av Epsons WorkForce-skriver er SHL Group sidekostnader i dag rundt én eurocent (0,01 euro) per svart-hvitt-side og rundt fire eurocent per fargeside. Bruk av tosidig utskrift har også bidratt til at sidekostnadene er så lave. På kontoret i München er det installert ti WorkForce Pro WP-4525 4525DNF-skrivere, som arbeidsgrupper på opptil fem brukere har tilgang til.

I tillegg til daglig utskrift har kontorer i forsikrings-, eiendoms- og rådgivningsbransjen behov for å produsere presentasjoner av høy kvalitet. Også her kommer WorkForce-skriverne til sin rett. Takket være blekket er det ingen sak å produsere profesjonelle presentasjoner på glanset papir. Med Epsons blekkskrivere for bedrifter kan man til og med ta utskrifter med dokumentkvalitet på sertifisert papir, som for eksempel ved utstedelse av garantisertifikater."
 

Konklusjon

"Vi ville kjøpt Epson-skrivere igjen – når som helst," oppsummerer Kink. "Mitt råd til bedrifter med arbeidsgrupper på størrelse med våre er å vurdere blekkskrivere som profesjonell og kostnadseffektiv utskriftsløsning som gir valuta for pengene."

Det neste prosjektet hos SHL Group er rett rundt hjørnet. "Basert på våre erfaringer har vi stor tillit til Epson-varemerket, og vi kommer snart til å se nærmere på Epsons interaktive projeksjonsløsninger," sier Kink.