SKREDDERSYDD DESIGN PÅ SKREDDERSYDDE SKI

EPSON SURECOLOR SC-F6000 ÅPNER NYE FORRETNINGSMULIGHETER

SKREDDERSYDD DESIGN PÅ SKREDDERSYDDE SKI

En ide blir til:
Skreddersydde ski og mulighet for customgrafikk

Da skientusiast Endre Hals gikk på Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo tenkte han ofte det var synd at norsk skiproduksjon nesten hadde dødd ut. Han fikk en ide: Lage en fabrikk for skreddersydde ski i Norge der kundene selv kan påvirke geometri og grafikk.

Skiproduksjon i låve fra 1814

Da Endre Hals var ferdig utdannet industridesigner i 2004 kjøpte han og samboeren en gård i skibygda Oppdal. Låven fra 1814 ble raskt gjort om til skifabrikk, og skimerket PROG så dagens lys.

De første seks årene gikk med til omfattende research, testing og analyser. Nå lager Endre Hals skreddersydde ski i absolutt øverste kvalitetssjikt til frikjørere verden over. Han er den eneste i Norge som produserer alpinski og eneste i verden som lager skreddersydde ski fra bunnen av. Alle skipar tilpasses til kundens ønsker om egenskaper, og kunden kan påvirke designet selv.

PROG har blitt et skieventyr og høster anerkjennelse verden over for kvalitet og design. Endre Hals har blant annet fått Norsk Forms anerkjente pris for unge designere og omtales hyppig i både nasjonale og internasjonale medier. Og kundene blir stadig flere. For å møte et voksende marked lanserer han nå et nytt skimerke: EVI ski. EVI skal produseres i større antall og mer effektivt, i tillegg til å møte det samme markedet med et mer konsumorientert produkt.

Epson SureColor SC-F6000 spiller nøkkelrolle i EVI ski

Et nøkkelelement i forretningsideen var at kundene skulle kunne velge skreddersydd design. Utfordringen var kostnadene forbundet med dette, eksempelvis ved å sette bort grafikkproduksjonen til en ekstern leverandør. Etter mye research av ulike alternativer fikk Endre Hals vite om Epsons digitale fargesublimeringsskrivere og muligheten for å overføre på en rekke ulike medier. Valget ble til slutt å håndtere designprosessen selv. Endre Hals bruker nå en Epson SureColor SC-F6000. Den digitale 44-tommers fargesublimeringsskriveren har en rekke bruksområder og spiller en nøkkelrolle i EVI ski.  


- Med Epson SureColor SC-F6000 kan vi lage topppkvalitets customgrafikk til en billig penge. Fargesublimering har mange fordeler og muligheter. Vi kan for eksempel lage heldekkende grafikk med dybde, eller halvtransparent slik at det flotte treverket i skiene vises samtidig. Fargene Epson-skriveren produserer er spesielt imponerende, sier Endre Hals.

Epson SureColor SC-F6000 er en robust rullematet CMYK-skriver som håndterer alle vanlige overføringspapirer for fargesublimering. Det betyr mange ulike bruksområder og at skriveren åpner opp for nye forretningsmuligheter. Det er EVI Ski et godt eksempel på. Andre eksempler er tilpassede markedsføringselementer, dekor til elektroniske enheter, tekstiler og bannere. Epson SureColor SC-F6000 er enkel i bruk og kan håndteres av én person.

Bilde av kjæresten på skiene

Kundenes ønsker om grafikk har vært mange og varierte de siste årene. En kanadisk kunde har fått bilde av kjæresten sin på skiene. En sveitsisk skikjører med spesiell interesse for heliskiing fikk produsert ski med grafikk bestående av snøflak lagd av tusenvis av små helikoptre. En norsk kunde med interesse for black metal-musikk fikk bilde av familiegården og favorittbandets logo på skiene. Endre Hals strekker seg altså langt for å innfri kundenes ønsker om skreddersydd design – fordi Epson SureColor SC-F6000 gjør at han kan det.