MERCEDES-AMG PETRONAS MOTORSPORT

Epsons globale samarbeid med Mercedes-AMG Petronas Motorsport fører sammen to verdenskjente merkevarer som satser kompromissløst på nyskaping, globalt lederskap og produkter av høy kvalitet.

Vi er ett team, som driver frem suksess over hele verden.

Epson er stolt av å være en offisiell team-partner til Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Etter som teknologien og motorsporten utvikler seg i halsbrekkende hastighet fortsetter Epson med å støtte ett av de mest konkurransedyktige Formula One™-teamene gjennom innovasjon.

Epsons posisjon som global teknologileder og Mercedes-AMG Petronas Motorsports posisjon som verdensmestere med den høyeste tekniske ekspertise sikrer et særdeles velsmurt samarbeid.

«Epsons bruk av innovativ teknologi for å levere den beste ytelsen er helt i samsvar med det vi ønsker å oppnå i Formula One™.»

Toto Wolff, leder for Mercedes-Benz Motorsport

Produktintegrasjon

Mer enn 150 Epson-produkter er for tiden integrert i de ulike avdelingene til de regjerende Formula One™-verdensmestrene – blant annet blekkskrivere, skannere, 3LCD-projektorer og kroppsnære enheter (wearables).

Med Epson-teknologi og -produkter blir effektiviteten høyere og kommunikasjonen mellom sjåfører, ingeniører og teammedlemmer bedre, slik at ytelsen blir best mulig både på banen og på fabrikken.

Storformatskrivere

Designforskjellene som skaper verdensmestere

En Formel 1-bils ytelse på løpsdagen avgjøres i designfasen. Så snart en sesong er over, går designavdelingen til Mercedes-AMG Petronas Motorsport i gang med å utforme neste sesongs bil.

Epsons SureColor-skrivere spiller en viktig rolle i denne prosessen. De produserer store, detaljerte DAK-fargetegninger i høy kvalitet, som brukes som referanse i alle designfasene.

Et avgjørende krav er muligheten til å skrive ut, skanne og kopiere i farger. Det setter teknikerne i stand til tydelig å identifisere mål, toleranse og områder som kan forbedre bilens styrker og eliminere eventuelle svakheter.

Teamet bruker Epson SureColour T5200, en produktiv storformatskriver med allsidig mediestøtte for CAD-, GIS- og POS-programmer.

Finn ut mer om Epson SC-T-serien og det fullstendige utvalget av storformatskrivere.

LES MER

«Med de klare fargene og skarpe linjene Epson SureColor T5200 leverer, kan vi få et område til å tre tydelig frem, i stedet for å gå i ett med bakgrunnen. Det er svært viktig når vi treffer beslutninger om bilen og dens design.»

Matt Harris, Head of IT på Mercedes AMG Petronas Motorsport

Etikettskrivere

Kommunikasjon med sjåførene

Da restriksjonene til Formula One™-radiokommunikasjon ble skjerpet, fikk teknikerne behov for en ny metode som kunne hjelpe sjåførene med å huske de nyeste prosedyrene under løpene. Når deler av et millisekund teller, blir muligheten til å minne sjåførene på hvordan de skal handle i ulike situasjoner viktigere enn noensinne.

Epsons ColorWorks-etikettskrivere ble løsningen. Teamet bruker dem til å skrive ut klare instruksjoner i farger, som raskt kan festes til rattet og i cockpit i de berømte Silver Arrows mellom sesjonene og på startfeltet minutter før løpet.

Hver sesong transporterer teamet løpsutstyret sitt rundt over hele verden. Så snart de kommer frem dit løpet arrangeres, er forberedelsestiden svært kort. Epsons LabelWorks-skrivere brukes til å merke løpsutstyr, slik at det raskt kan pakkes ned og settes opp igjen hver løpshelg, og minutt spart er avgjørende for å bevare forspranget.

Teamet bruker Epson ColorWorks TM-C3500 til utskrift av fargeetiketter av høy kvalitet og LabelWorks LW-Z900FK for rask etikettutskrift i krevende miljøer.

Finn ut mer om Epsons ColorWorks- og LabelWorks-utvalg

FINN UT MER OM COLORWORKS FINN UT MER OM LABELWORKS

«Alt endrer seg svært raskt mellom rundene, derfor er det avgjørende for teamet å kunne skrive ut etiketter med tydelige instruksjoner så raskt som mulig.»

Marcus Dudley, Performance Engineer hos Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Skrivere

Effektivitet, pålitelighet og ytelse er viktig

Epsons allsidige WorkForce Pro RIPS-serie av skrivere brukes av hele teamet – fra fabrikken der de brukes til å skrive ut dokumenter og monteringsinstruksjoner for komponenter, til løpsbanen der de er av avgjørende betydning for teknikere og sjåfører.

Mercedes AMG Petronas Motorsport transporter løpsutstyret til 20 land over hele verden – noe som betyr at det kan være i transportbeholdere i opptil tre måneder. Ved ankomst må skriverne fungere perfekt slik at teamet kan fokusere på løpet.

Det finnes ikke alltid en pålitelig strømkilde ved banen, men teamet kan gi annet viktig utstyr forrang ettersom Epson WorkForce Pro RIPS-skrivere har lavt strømforbruk. Effektiviteten til skriverne gjør at det ikke er nødvendig å bytte blekkpatroner langs banen, noe som sparer verdifull tid og arbeidskraft.

Teamet bruker Epsons WorkForce Pro RIPS-skrivere, som bruker opptil 96 % mindre strøm enn konkurrerende fargelaserskrivere1.

Finn ut mer om Epsons WorkForce Pro RIPS-serien

LES MER

«Overgangen fra laserskrivere til Epsons blekkskrivere betyr ikke bare at vi får bedre utskriftskvalitet, men fordi skrivehodene ikke blir skadet under transport, er de klare til bruke så snart vi lander. Med Epson-skrivere kan vi bare ta skriverne ut av boksen, så er de klare for bruk.»

Matt Harris, Head of IT på Mercedes AMG Petronas Motorsport

Moverio Smart Eyewear

Se inn i racingsportens fremtid

Mercedes AMG Petronas Motorsports verksted tilbyr en unik utvidet-virkelighet-opplevelse ved hvert av de 20 Formula One™-løpene. Med Epson Moverio-smartbriller blir denne spennende verdenen levende, slik at besøkende på verkstedet kan gå bak kulissene og utforske en av de mest tekniske og presise sportsgrenene i verden.

Ved hjelp av Epsons nyskapende kroppsnære teknologi kan man ta inn omgivelsene i verkstedet, mens projisert materiale vises på smartbrillene. Dermed beholder brukerne kontakten med den fysiske virkeligheten mens de oppdager anatomien til et depot i sakte film – eller finner ut mer om teknikernes roller løpsdagen på veggen til serviceområdet.

Moverios innebygde kamera, gyroskop, GPS og andre sensorer gjør at programvaren kan registrere bevegelsene og omgivelsene til brukerne og skape opplevelser som er mer innovative enn noensinne.

Teamet bruker Epsons Moverio BT-300-smartbriller, som har Epsons nyskapende, silikonbaserte digitale OLED-skjermteknologi (organisk lysemitterende diode).

LES MER

«Kroppsnær teknologi vil sannsynligvis skyte fart, og etterspørselen etter denne typen opplevelser vil øke. Det er ingen andre konkurrenter som kan måle seg med standarden Epson har satt med Moverio.»

Victoria Vowles, Marketing Operations Director i Mercedes AMG Petronas Motorsport

Den finske Formel 1™-stjernen Valtteri Bottas
hjelper Epson med vise hvorfor Finland er ledende innen grunnskoleutdanning

Epson bekrefter betydningen av interaktiv teknologi og store visningsflater som støtter utdanningsstandarder

Skap, inspirer og samarbeid i moderne læringsmiljøer og engasjer alle elever med skjermløsningene våre.

LES MER
 

Bak scenen

SE VIDEO

Tidslinje

Det har vært en spennende tid siden Epson innledet samarbeidet med Mercedes-AMG Petronas i 2015. Du kan se noe av samarbeidet vårt her.

Epson og Mercedes AMG Petronas Motorsport annonser globalt samarbeid

Epson ble en offisiell team partner for Mercedes AMG Petronas Motorsport, som leverandør av blekkskrivere, skannere, 3LCD-projektorer og kroppsnær teknologi.

«Vi er glade for å ønske Epson velkommen til Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Det er alltid en glede å arbeide med fremtidsrettede selskaper, og Epsons produkter er det naturlige valget både når det gjelder produksjon og løpsavvikling. Vi ser frem til sesongen som ligger foran oss, og mange fremgangsrike år som partnere.»

Toto Wolff, leder for Mercedes-Benz Motorsport

LES MER

Naturtro farger

Mercedes AMG Petronas Motorsport-sjåfør og tre ganger verdensmester i Formel 1, Lewis Hamilton, tar en kikk på de imponerende Epson True Coulors-projektorene.

Projektorer fra Epson har like høy lysstyrke for hvitt og farget lys (CLO), noe som betyr at de leverer klare, levende farger også i rom med mye lys.

LES MER

Lewis gets inked

Den tredobbelte verdensmesteren i FIA Formula One™ har hovedrollen i en film med glimt i øyet. Dette lekne innholdet ble laget av Epson i samarbeid med Mercedes AMG Petronas Motorsport for å markere lanseringen av Epsons EcoTank-skriver, og kaster lys på den revolusjonerende etterfyllbare blekktankteknolgoien og den store mengden blekk som følger med skriverne.

LES MER

Verdens første utvidet-virkelighet-omvisning på et Formel 1-verksted med Epson Moverio.

Mercedes AMG Petronas Motorsport forbedrer verkstedsomvisningen med laseringen av Epson Moverio-smartbriller. Det er den eneste omvisningen med utvidet virkelighet som er tilgjengelig på Formel 1-området, og den gir et enestående innblikk i hvordan det er på verkstedet.

LES MER

Teknisk montering­sutfordring

Vi utfordret et Mercedes AMG Motorsport-medlem og en Epson-tekniker til å bytte jobb og konkurrere om å bygge en bakvinge og en skriver med hjelp av Epson Moverio Pro BT-200-smartbriller. Klarte de utfordringen?

LES MER

Forpliktelse til et bærekraftig Formel 1-fellesskap

Erfaringene fra Mercedes-AMG Petronas Motorsport forskjellige utviklingsprosjekter, f.eks. drivstoffeffektive hybridmotorer, vil komme vanlige biler til nytte i årene som kommer, og bidra til betydelig bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp.

Epson er på samme måte i forkant når det gjelder å sørge for at miljøbelastningen fra produktene reduseres betraktelig, både i produksjonsprosessen og gjennom hele levetiden til produktene.

Epson bidrar til utviklingen av et bærekraftig Formel 1-fellesskap gjennom samarbeidet.

FINN UT MER OM EPSON

Epson har alltid befunnet seg i forkant av utviklingen. Bokstavelig talt. Daiwa Kogyo Ltd. (senere Seiko) ble etablert i 1942 som en liten fabrikk som produserte klokker. Bedriften utviklet seg videre til å bli offisiell tidtaker for de olympiske lekene i Tokyo i 1964 med ansvar for å registrere og skrive ut resultatene til utøverne.

LES MER

  • Runder
  • Banelengde I KM
  • Distanse I KM

:

:

:

Finn ut mer om Mercedes AMG Petronas Motorsport

  1. Denne nettsiden er uoffisiell og ikke på noen som helst måte knyttet til Formula One-gruppen med selskaper. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX og relaterte merker er varemerker for Formula One Licensing B.V.
  1. Du finner mer informasjon på www.epson.no/inkjetsaving.