SKJERM­STØRRELSE ER VIKTIG

Med Epson ser du mer innhold med flere detaljer.

SE VIDEO LAST NED BROSJYRE

Dette bør du se etter når du velger skjerm

Når du skal velge riktig skjermteknologi til institusjonen du arbeider for, er det mye som må vurderes. Ett av de første spørsmålene du må stille er: Trenger jeg en alt-i-ett-projektorløsning, en tavle eller en flatskjerm?

Optimal visning som er synlig for alle, er avgjørende for både lærere og elever, slik at alle kan få mest mulig ut av hver time med klart og tydelig innhold på skjermen. En av fordelene med Epson-projektorene er at skjermstørrelsen kan skaleres for å oppfylle de ulike behovene i rom av ulike størrelser.

Riktig størrelse for optimal synlighet

Det hele begynner med å finne den riktige skjermstørrelsen til rommet. Dette enkle valget er helt avgjørende – du er avhengig av at innholdet vises klart og tydelig for å holde på elevenes oppmerksomhet i timene, og samtidig skal du overholde helse- og sikkerhetsstandarder. Med en skalerbar løsning som passer rom i alle størrelser, gjør Epson-projektorer denne avgjørelsen enklere enn noensinne.

Epson-projektorer Flatskjerm
Størrelse Bildestørrelse
(diagonal)
Skalerbar opptil 500 tommer1 Gjennomsnittlig interaktiv flatskjerm på 65–69 tommer2
Regulerbar størrelse Skalerbar Fast

Det er enkelt å oppfylle minimumskravene til skjermstørrelse

Du ville ikke vært komfortabel med å arbeide på et skrivebord der skjermen er for liten – det er ikke bra for øynene, og det kan gå ut over visningskvaliteten.

Av samme grunn må du ha en skjermstørrelse som er riktig for møteromsmiljøet og derfor gir Epsons projektorer en lerretstørrelse som emulerer helse- og sikkerhetsstandardene for en tilsvarende opplevelse med en skrivebordsskjerm (EU-direktiv 90/270/EØF – Skjermutstyr).

Skalerbarheten og funksjonene i Epson-projektorene betyr at det er enkelt å sørge for at innholdet ikke blir for lite, og visningen holder høy kvalitet så innholdet er klart og tydelig for alle, også når det tas hensyn til at ikke alle sitter like langt fra skjermen. På den måten får alle samme mulighet til å dele og engasjere seg.

Finn den ideelle lerretstørrelsen til møterommet

Ved hjelp av vårt interaktive verktøy for visningsavstand kan du beregne den ideelle lerretstørrelsen for projektoren din, basert på rommets dimensjoner, utforming og antallet sitteplasser.

EN TILFREDSSTILLENDE VISNINGSAVSTAND3 FOR EN 300" PROJEKTORSKJERM ER 14.2m

Nettleseren din støtter ikke HTML5-canvaskoden.

ROMMETS UTFORMING

ROMMETS DIMENSJONER (METER) Bredde:    Lengde: Romstørrelsen støttes ikke

ANTALL SITTEPLASSER

84"
50"84"
300"
50"500"

Velge løsning

For å oppnå den optimale skjermstørrelsen må man gjenskape den gjennomsnittlige skrivebordsopplevelsen for alle elevene i klassen, inkludert dem som sitter lengst fra skjermen.

I henhold til Snellen-synstesten må et bilde være to ganger så høyt eller fire ganger så stort for at det skal se ut til å være i samme størrelse når avstanden dobles.

LAST NED FLYGEBLADET

Optimalisert samarbeid

I tillegg til å tilby optimal skjermytelse, er Epson-projektorene laget for å integreres med dine eksisterende systemer. Med Epsons møteromsløsninger kan du skape et fleksibelt, fremtidsrettet, dynamisk møterom og forene kommunikasjonen for å sørge for en jevn arbeidsflyt på tvers av alle enheter – alltid.

Lagre, del og skriv ut

Projiser trådløst fra mobile enheter

Skriv notater med enestående presisjon

Samarbeid via videokonferanser av høy kvalitet

Kvalitet det er enkelt å se

Automatisk lysjustering i Epsons projektorer registrerer lysforholdene i rommet og endrer lysstyrken etter dem, slik at du kan se innholdet tydelig uten gjenskinn fra skjermen.

Natt
Dag

Enkelte flatskjermer har begrensninger i visningsvinkel, noe som gjør det vanskelig å se innholdet på skjermen for dem som ser litt fra siden. Dette er imidlertid ikke tilfellet med Epsons projektorer. De har ingen dødvinkler, slik at alle lett kan se innholdet, uansett hvor de sitter.

Flatskjerm
Epson-projektor

RGB-skjermer kan se pikselerte ut når man ser på dem på kort avstand over lengre perioder – for eksempel under interaktive presentasjoner eller langvarig samarbeid – noe som kan slite på øynene. Projektorer har mindre pikselering enn flatskjermer, og med automatisk lysjustering kan du se på dem i lengre perioder uten problemer.

Flatskjerm
Epson-projektor

Kontakt oss

Oppgi kontaktopplysningene dine nedenfor hvis du vil vite mer om Epsons projektorer, så vil en representant fra Epson ta kontakt med deg.

Dette feltet er obligatorisk
Dette feltet er obligatorisk
Dette feltet er obligatorisk
Dette feltet er obligatorisk
Dette feltet er obligatorisk
Dette feltet er obligatorisk
jeg vil motta nyheter og produktoppdateringer fra Epson.
Sikkerhetssjekk

Dette bekrefter til oss at du er en person og ikke spam.

Alle felt merket med "*" må fylles ut.

  1. Skjermstørrelse på opptil 500 tommer basert på Epsons installasjonsprojektorer
  2. Kilde: Futuresource Q415 – Western Europe - Corporate Flat Panels
  3. En tilfredsstillende visningsavstand vil gi en romopplevelse som tilsvarer en vanlig skrivebordsopplevelse.
    Skjermer på mindre enn 80 tommer antas å ha formatet 16:9, skjermer på 80 tommer eller mer antas å ha formatet 16:10.

Hvorfor er visningsstørrelse viktig?

Presentasjoner kan bare være engasjerende og effektive hvis man kan se dem klart og tydelig. Det er viktig for tilskueren å ikke bare verdsette det som står på skjermen, men også å slippe å anstrenge øynene for mye. Ved å bruke våre kunnskaper om hvordan man oppnår den ideelle visningsstørrelsen, kan hver eneste presentasjon gjøres tydelig og lett å se.

Hvordan føles det?

Du kan gi tilskuerne en trygg og lett opplevelse av en projeksjon ved å simulere de forholdene som er definert for å se på en skrivebordsskjerm. I EU-direktiv 90/270/EØF for skjermutstyr er det definert retningslinjer for skrivebordsoppsett som kan replikeres ved å fastsette størrelsen på det projiserte bildet. Det betyr at du kan: skape en behagelig opplevelse slik som skrivebordsbrukerne er vant til, sikre at innholdet ditt er klart og tydelig, og unngå at tilskuerne anstrenger øynene for mye. Og ikke glem: Det er viktig å tenke over at størrelsen på et projisert bilde vil føles ulik for tilskuerne ut fra hvor de sitter, så husk å regne med den personen som sitter lengst unna, når du beregner den optimale bildestørrelsen.

Ta testen

Så hvordan kan du velge riktig visningsstørrelse for presentasjonen din? De fleste er kjent med Snellen-synstesten som optikerne bruker til å sjekke synet. Hvis du skal se klart med perfekt syn, må du kunne lese bokstavene på diagrammet på 6 meters avstand. I henhold til Snellen-synstesten må et bilde være to ganger så høyt eller fire ganger så stort for at det skal se ut til å være i samme størrelse når avstanden dobles. Vi kan bruke denne kunnskapen til å beregne visningsstørrelser for projiserte bilder for å sikre at tilskuerne kan se klart.

TA TESTEN

Velge løsning

For å oppnå den optimale skjermstørrelsen må man gjenskape den gjennomsnittlige skrivebordsopplevelsen for alle elevene i klassen, inkludert dem som sitter lengst fra skjermen.

I henhold til Snellen-synstesten må et bilde være to ganger så høyt eller fire ganger så stort for at det skal se ut til å være i samme størrelse når avstanden dobles.

Hvordan fungerer det?

Vi har utviklet dette verktøyet for å få med alle disse faktorene når du skal fastsette den ideelle størrelsen for visningslerretet. Bare angi utformingen av rommet, antall tilskuere og størrelsen på rommet. Deretter kan du justere glidebryterne for å finne den visningsstørrelsen du trenger.

For at du alltid skal ha en klar og behagelig visning, kan projektorene våre skaleres for å passe til ulike romstørrelser og tilskuerantall, en kostnadseffektiv og fremtidssikret løsning, selv om visningsbehovene skulle endres. Presentasjoner som er lette å se på, gir deg mer engasjerte tilskuere og et mer produktivt og effektivt resultat.

KONTAKT OSS