EPSONS ROLLE I SAMFUNNET

SAMFUNN

Innledning

Vi forplikter oss til å arbeide for en sikker, lovlig og bærekraftig forretningsdrift, og ikke minst at disse prinsippene også skal gjelde for våre leverandører rundt om i hele verden.

Gjennom våre handlinger håper vi å kunne bidra til å bygge opp et sunt og mangfoldig samfunn der alle kan trives, og som våre kunder, ansatte og investorer kan føle seg stolte over å være en del av.

Forsyningskjede

Vi følger rettferdige standarder og hensiktsmessige prosedyrer til å velge leverandører. For å sikre at dette skjer konsekvent, må ansatte og leverandører følge våre grunnleggende innkjøpsregler.

Leverandøren må fullføre og oppfylle kravene i en evalueringsprosess som tar for seg miljøhensyn, arbeidsmiljøstandarder, menneskerettighetsspørsmål, rettferdig forretningspraksis med mer. Denne evalueringen gjennomføres før vi inngår noen form for samarbeid med en ny leverandør.

Ansatte

Hos Epson vet vi hvor viktig det er for de ansatte å finne glede i arbeidet, så vi sørger for at arbeidet hos oss skal være både tilfredsstillende og givende.

Vi tror at grunnlaget for et fremgangsrikt selskap bygges på en fornøyd, mangfoldig, trygg og velutstyrt arbeidsstokk. Derfor gjør vi alt for å fremme mangfold, helse og sikkerhet på arbeidsplassen, i tillegg til å støtte våre ansatte og kanalpartnere proaktivt med kurs og opplæring.

Sosialt ansvar

Over hele verden engasjerer Epson og deres ansatte seg i positive aktiviteter for å bidra til positiv endring i lokalsamfunnet der de arbeider.

Epson UK: hjelper unge mennesker å oppfylle drømmene sine

For å forberede elevene på arbeidsmarkedet har Epson-ansatte i Storbritannia gjennomført prøveintervjuer med elever ved Longdean skole i Hemel Hempstead i England. Hver elev måtte sende inn en CV, en søknad og en handlingsplan før de ble intervjuet. Epsons ansatte ga tilbakemeldinger og skrev evalueringsrapporter for å hjelpe dem å forbedre seg.

Epson Tyskland: UNICEF bruker Epson-teknologi til å skrive ut «Årets bilde»

Det tyske UNICEF brukte Epson-teknologi til å skrive ut mer enn 1500 bilder i høy kvalitet til UNICEFs «Årets bilde»-konkurranse i 2017. Epson skrev ut og donerte bildene både til juryen og til utstillingen. Bildene var av boforholdene for barn over hele verden, der noen vanskeligheter og desperasjon mens andre fremhevet sine gleder og drømmer.

Epson Ibérica: samfunnstjeneste for trengende barn

Alle de ansatte hos Epson Ibérica (Epsons kontorer i Barcelona, Madrid og Lisboa) tok en dag fri fra det vanlige arbeidet for å renovere Llar Les Vinyes utdanningssenter i Cerdanyola del Vallès, som fungerer som et lokalt samlingspunkt for barna i området. Epsons ansatte malte vegger, reparerte hageanlegget og donerte og installerte Epson-skrivere og ‑projektorer i hele bygningen for å støtte senteret.

Epson Frankrike: gir ansatte med funksjonshemninger nye muligheter

Epson Frankrike har samarbeidet med «Association des Paralysés de France» (APF), som er en organisasjon som arbeider for ansettelse av mennesker med funksjonshemminger. APF har sendt funksjonshemmede arbeidere til Epson hvert år siden 2006 slik at de kan få verdifull arbeidserfaring. Fire av dem har blitt rekruttert av Epson som medarbeidere på heltid.

Epson Italia: planter trær for å gjenopprette og beskytte det biologiske mangfoldet

Epson Italia samarbeidet med ReteClima og Parco Nord Milano om en treplantingsekspedisjon. 220 ansatte tok en dag fri fra arbeidet for å plante 350 nye planter og trær i parken.

Epson Tyskland: hjelper barn å forstå betydningen av resirkulering

Siden 2008 har Epson Tyskland samarbeidet med Deutsche Umwelt-aksjonen, som holder kurs i miljøvern for barne- og ungdomsskoleelever i Meerbusch. I februar 2017 holdt Epson og Deutsche Umwelt-aksjonen et kurs om konseptet med «noe nytt av noe gammelt», hvor de viste barn hvordan de kunne løse opp gamle aviser og resirkulere dem til kort som de kunne gi til vennene sine.

Finn ut mer om Samfunnsansvar (CSR)